Annons
Baserat på pressmeddelande
Projektet ska stå färdigt under hösten 2022. Pressbild: Skebo

Bygger 74 nya bostäder i centrala Skellefteå: ”Området kommer att tilltala många”

BOSTAD Efter årsskiftet inleds bygget av 74 hyresrätter i två hus i kvarteret Nipan. Det meddelar Skebo i ett pressmeddelande.

Annons

NCC har tidigare byggt Lilla Nipan med 52 lägenheter, som ligger alldeles intill det kommande bygget i kvarteret. Det nya projektet ska stå klart under hösten 2022.

Det finns ett behov av bostäder, säger Skebos styrelseordförande Harriet Classon.

– Vi vill bidra till en mångsidig bostadsmarknad med ett brett utbud av hyresrätter. Det känns riktigt kul att äntligen kunna sätta spaden i marken för det här projektet.

Husen kommer att innehålla lägenheter med mellan ett och tre rum samt kök, med ytor från 28 kvadratmeter till 74 kvadratmeter. Enligt Skebo kommer husen att ha fokus på tillgänglighet och smarta planlösningar som även omfattar entréer, trapphus och tvättstuga. Det ska även finnas parkeringsplatser i anslutning till fastigheten.

– Det här området kommer att tilltala många och vi ser fram emot att välkomna fler hyresgäster till oss, berättar Skebos vd Åsa Andersson i pressmeddelandet.

Annons

Bostadsbolaget ser ett stort behov av bostäder i Skellefteå, i synnerhet med tanke på den stora inflyttning som förväntas ske i och med stora industrietableringar.

– På det sätt som Skellefteå förväntas utvecklas är det viktigt att bostadsbyggandet tar rejäl fart. Projektet på Nipan är ett litet steg i rätt riktning, säger Åsa Andersson.

– Det stora klivet kommer utifrån Skebos försäljning av Morö Backe till SBB. Det ger Skebo den ekonomiska styrkan att öka nyproduktionstakten väsentligt, säger hon.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skebo
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons