Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels

Viljan att starta eget i Skellefteå starkare nu än förra året: ”Tyder på framtidstro”

NÄRINGSLIV Intresset för att starta eget är större nu jämfört med i fjol. Det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande

Annons

Att fler vill starta eget under 2020 är den gemensamma bilden från affärsrådgivarna inom Smartup Skellefteå – ett samarbete mellan aktörer som hjälper till att utveckla, verifiera, finansiera och skala affärsidéer och innovationer på ett smartare sätt.

– Det tyder på att det finns en stark framtidstro i vår region och att vi kunnat underlätta kundresan genom att utveckla vårt digitala erbjudande för de som har en idé, säger Gunilla Viklund, nystartsrådgivarna inom Smartup, i pressmeddelandet.

Om du har en idé kan Smartup vara vägen in till Skellefteås kluster av innovations- och företagsfrämjare. Samarbetet mellan aktörerna uppges dessutom göra Smartup till en stark värdemätare av nyföretagande och innovationsförmåga i kommunen.

– Man kan förvänta sig att det borde gått ned under pandemin, men det är inte alls de signaler som vi får. Vi har till och med ett ökat inflöde av nyföretagare och starter jämfört med 2019 och det känns såklart väldigt glädjande. Målsättningen har hela tiden varit att nå ut till de som är i behov av rådgivning, information eller inspiration.

Annons

På innovationsrådgivningen syns viljan att bidra med idéer som i stor utsträckning tar utgångspunkt i pandemins påverkan av samhället, något som världen behöver.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons