Annons
Baserat på pressmeddelande
Kvarteret Polaris. Foto: Diös

Planerar nya bostäder i centrum – klart för samråd: ”Känns riktigt bra att ta nästa steg”

BOSTAD Skellefteå växer och nu planerar Diös för helt nya attraktiva bostäder med absolut närhet till stadens mötesplatser, handel, shopping och resecentrum i kvarteret Polaris, granne med det nya kulturhuset. Det skriver Diös i ett pressmeddelande.

Annons

Polaris finns beläget i centrala Skellefteå, precis intill platsen där det nya kulturhuset inklusive hotell håller på att färdigställas. Diös skriver att kvarteret kommer att innehålla moderna och hållbara bostadshus med kommersiella lokaler i gatuplan.

Strax intill kvarteret finns gott om restauranger samt närhet till resecentrum.

Efterfrågan av boende är stor i Skellefteå. Diös tror även att efterfrågan kommer att öka med den utveckling staden står inför. Att skapa fler möjligheter till att kunna bo centralt ökar flöden och därmed ökade möjligheter för tillväxt i stadskärnan.

– Det känns riktigt bra att ta nästa steg för kvarteret Polaris, som blir en viktig pusselbit i att skapa boendemöjligheter centralt, säger Maria Fjellström vid Diös.

Annons

– Vi har jobbat med planerna för detta projekt under en tid med målet att stärka centrala Skellefteå och på så sätt ytterligare bidra till utvecklingen av stan. Vi har en mycket bra dialog med Skellefteå kommun och ser fram emot fortsatt planprocess.

Planhandlingarna är klara för samråd och perioden för denna startar på måndag.

Föreslagen ny bebyggelse i mörkgrått. Foto: Diös

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Diös
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons