Annons

Viltolycka: Misstänkt smitning efter att död utter hittats vid vägen

NYHETER En död utter hittades på E4 vid Hökmarksberget natten mot lördag.

Annons

En utter blev påkörd någon gång under natten, och eftersom vilolyckan inte anmälts till polisen har en anmälan gällande misstänkt smitning upprättats.

– Om du råkat ut för en viltolycka ska du ringa 112 och göra en polisanmälan, skriver polisens kommunikatör Elisabeth Glaas.

Så ska du agera vid en viltolycka:

Om du råkat ut för en viltolycka ska du ringa 112 och göra en polisanmälan. Du ska även placera ut en varningstriangel samt märka ut platsen där olyckan skett. Markeringen ska vara på den sida av vägen där djuret försvann. Du måste göra en anmälan, ställa ut triangel och markera olycksplatsen även om djuret inte är synbart skadat eller ligger avlidet kvar på platsen.

Skyldigheten gäller: älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart. Det klassas som en smitningsolycka och kan ge böter. Du behöver även anmäla ifall du har kört på en ren, även om renar inte räknas som vilt.

Läs mer på polisens hemsida här >

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons