Annons
Baserat på pressmeddelande
L-P Anderson. Foto: Pressbild

L-P Andersson till Skellefteå: ”En happening för musikintresserade”

KULTUR Musikjournalisten L-P Anderson kommer till Skellefteå för två arrangemang under Berättarfestivalen. Det skriver arrangören Forum Museum Rönnskär i ett pressmeddelande.

Annons

Sedan ett drygt år tillbaka driver musikjournalisten L-P Anderson ett eget skivbolag, som specialiserar sig på att återutge äldre inspelningar av mindre band. Band som ofta bara hann ge ut en egenproducerad vinylsingel innan de föll i glömska.

På torsdag den 15 oktober intar L-P Nordanå med programpunkten ”Småstaden, myllan för den perfekta rocklåten?”, där han berättar om sitt sin jakt efter den perfekta poplåten. En resa som har fört honom till olika delar av världens hörn.

Dagen därpå ordnas en skivspelarkväll på Rustique. Även Vist Skellefteå flaggar för evenemanget och beskriver kvällen som ”en happening för musikintresserade”.

Annons

Då kommer även Glommersträskbandet Squetters att uppmärksammas. De släppte endast en vinylsingel 1982, men nu är de aktuella på nytt i L-P Andersson senaste volym ”Jobcentre rejects: Ultra rare first wave of Swedish heavy metal 1978-1983”.

Arrangemangen i Skellefteå där L-P Anderson medverkar anordnas inom ramen för Berättarfestivalen av Forum Museum Rönnskär, med stöd av Kultur Skellefteå.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Forum Museum Rönnskär
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons