Annons

Cirka 2 000 abonnenter blev utan ström: ”Haft folk ute hela natten”

NYHETER Skellefteå Kraft och räddningstjänsten sammanfattar arbetet som har krävts i spåren av onsdagskvällens hårda blåst.

Annons

Den kraftiga blåsten som drog in på onsdagen orsakade en del problem. Träd välte över ledningar, vilket ledde till omfattande strömavbrott. Totalt drabbades cirka 2 000 av Skellefteå Krafts kunder, berättar pressekreterare Elin Ala på torsdagsmorgonen.

– De sydöstra delarna av vårt ledningsområde drabbades hårdast. Vi har haft folk ute hela natten, som har jobbat i blåsten, mörkret och regnet. De har avlöst varandra.

Räddningstjänsten fick också rycka ut i ovädret, både för att hantera nedblåsta träd och en lyktstolpe som föll över vägen i Frostkåge. Lyktstolpen drogs åt sidan medan resten hanterades med motorsåg. Sammanfattningsvis har deras arbete gått bra.

– Det är fantastiskt hur torra vägarna är nu på morgonen, med det torkar såklart snabbare när det blåser så där, reflekterar räddningstjänstens Magnus Nyberg.

Annons

Nu ser det lovande ut. Vinden har mojnat och Skellefteå Kraft har inga driftstörningar. SMHI har inte heller förlängt varningen som utfärdades på onsdagsförmiddagen.

– Vi hoppas att det nu ska vara lugnt nu. Ta i trä, säger Elin Ala.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons