Annons
Baserat på pressmeddelande
Enligt företaget är det inte ovanligt att pensionärer börjar sakna det sociala sammanhanget. Foto: Veteranpoolen

Veteranpoolen storsatsar – tänker erbjuda 50 nya tjänster i Skellefteå

NÄRINGSLIV Veteranpoolen i Skellefteå hoppas kunna anställa 50 nya pensionärer under hösten och våren. Totalt i landet ska 2 500 anställas. Det skriver Veteranpoolen i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt bemanningsföretaget har det blivit alltmer populärt att anlita pensionärer, både för privatpersoner och bland företagare. Veteranpoolen har ett 50-tal kontor runtom i Sverige och samtliga satsar för att växla upp verksamheten i höst.

Totalt planerar företaget nu att anställa 2 500 pensionärer under hösten och våren.

– Vi står redo att ta emot ännu fler pensionärer och hoppas kunna utöka poolen med 50 veteraner, säger Stefan Johansson, franchisetagare i Skellefteå och Piteå.

– Som pensionär har man massor av kompetens och erfarenhet från ett helt arbetsliv, de är fantastiska resurser för våra kunder samtidigt som våra veteraner känner sig delaktiga, aktiverade och uppskattade, fortsätter han i pressmeddelandet.

Annons

Att jobba under pandemin

Stefan Johansson menar att det, med extra omtanke och försiktighet, fortfarande går att bemanna de flesta typer av uppdrag på ett tryggt och säkert sätt – trots coronan.

– Utomhusarbete gör till exempel att man kan hålla social distansering på ett naturligt sätt. Vi har blivit duktiga på att utföra våra tjänster både tryggt och säkert.

Företaget gör bland annat intervjuer online och ger många tips till veteranerna.

”Man gradvis trappar ner”

Att gå i pension kan innebära en stor omställning. Veteranpoolen skriver att det inte är ovanligt att man efter en tid börjar sakna det sociala sammanhanget.

Annons

Det är ofta då som personer tar kontakt med företaget.

– Bridge employment är en trend som växer. Det innebär att man gradvis trappar ner istället för att gå direkt från heltidsarbete till pensionär. Hos oss väljer man själv vilka uppdrag man vill ta och hur mycket pensionär man vill vara, säger Stefan Johansson.

– Och man förbinder sig inte till något, avslutar han i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Veteranpoolen
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons