Annons
Här hamnar det nya bostadsområdet. Foto: Google / Skidstahus

Nya entreprenören som ska bygga bostäder i Skellefteå: ”Känns lite som ett drömläge”

NYHETER En av entreprenörerna föll bort, men nu har istället Skidstahus Mark och Exploatering fått markanvisning för att bygga bostäder vid Falkträsket: "Ligger högst upp i vår prioriteringslista"

Annons

Istället för Obos Bostadsutveckling AB blir det alltså Skidstahus Mark och Exploatering AB som ska bygga bostäder vid Falkträsket, tillsammans med Ekeblad Bostad AB.

För dotterbolaget till Skidstahus blir detta det hittills första projektet i Skellefteå.

– Det här blir vårt första stora projekt efter sommaren och ligger högst upp i vår prioriteringslista. Det känns riktigt kul att ha alla papper klara och få börja jobba med detaljplaneringen, säger Mikael Roos, projektutvecklingsansvarig på Skidstahus.

Företaget tänker bygga moderna parhus. I ett pressmeddelande skriver Skidstahus att själva bygget troligtvis inte kommer igång förrän våren 2021, men att försäljningen ligger närmare i tiden än så. Härnäst väntar ett uppstartsmöte med kommunen.

Annons

Företaget berättar att de vill bidra till det befintliga området vid Falkträsket.

– Balansen mellan att göra något modernt samtidigt som man respekterar den befintliga miljön är spännande. Det är nära till både sjö och skog, så det känns lite som ett drömläge vi får här, säger Mikael Roos i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons