Annons
Foto: Selbymay (CC BY-SA 4.0)

Sabaton på stor sverigeturné nästa år – kommer till Skellefteå: ”Ett kapitel svensk rockhistoria”

NÖJE Tanken var att Sabaton skulle åka på turné i Europa nästa år – men på grund av hur världsläget ser ut väljer de istället att göra en hel rad konserter i Sverige.

Annons

Metal-bandet Sabaton åker ut på sverigeturné i början av 2021 – och kommer bland annat till Skellefteå för att spela på Folkparken.

– Äntligen! Alla har vi längtat efter att få gå på konsert igen, så därför är vi på Artistkontoret extra glada att kunna meddela att ”Den stora Sverigeturnén med Sabaton 2021” kommer till Piteå & Skellefteå, skriver Artistkontoret på sin Facebooksida.

Turnén beskrivs som en av de största metalturnéerna någonsin i Sverige, med hela 23 spelningar från norr till söder.

– I januari och februari var det planerat att vi skulle göra en massiv Europaturné i flertalet länder vi inte besökt på länge, men med tanke på världsläget kändes den för osäker att genomföra, och därför tar vi nu chansen att göra det vi önskat så många år; att turnéra genom HELA Sverige, skriver Sabaton och fortsätter:

– Med 23 spelningar från norr till söder blir detta inte bara vår absolut största, utan definitivt en av de största metal-turnéerna i Sverige någonsin.

Annons

De kommer att åka till ställen som de besökt tidigare, men även ställen de aldrig tidigare spelat.

– Med oss på samtliga spelningar är stenhårda HULKOFF, heavy metal på svenska framfört av vår vapendragare Pär Hulkoff som även sjunger i Raubtier. Detta är en chans för oss att ge något tillbaka till hela Sverige som tack för 20 år av fantastiskt stöd.

Biljetterna släpps kl 10.00 den 10/6.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons