Annons
Sponsrad artikel
W Print är ett lokalt tryckeri i Skellefteå startat av Erik Johansson och Thomas Sjöström. De håller till på Gymnasievägen 24, mellan Leos Lekland och McDonalds.

Lokala doldisar gör satsning – köper upp nedlagt textiltryckeri: ”Nu kan vi trycka på allt”

ANNONS Med tryckuppdrag åt kunder som Adidas, Ikea och Seven Eleven i bagaget gör det Skelleftebaserade tryckeriet W Print nu en lokal satsning. “Oavsett vad som ska tryckas så kan vi hjälpa till”, säger Erik Johansson.

Tryckeriet W Print drog igång sin verksamhet i början av januari 2019. Trots att företaget är relativt ungt finns dock en gedigen erfarenhet och kompetens inom väggarna. Tillsammans har de båda grundarna jobbat inom branschen i över 50 år.

– Vi har jobbat i både Stockholm och Skellefteå en längre tid, men kände att det var dags att starta ett eget tryckeri. Här kan vi styra verksamheten i den riktningen vi själva vill – och samtidigt få en nytändning, berättar Thomas Sjöström som tillsammans med Erik Johansson äger och driver W Print.

Adidas och Ikea

Inledningen av deras företagsresa har varit lyckad. Redan under sitt första verksamma år lyckades de knyta till sig kunder som Ikea, Swedish Match, Seven Eleven och Adidas.

– Vi gör till exempel alla Adidas butikskampanjer i hela Norden, det är en fin referenskund, säger Erik.

De maskiner W Print använder är de miljövänligaste som finns på marknaden idag.

Att deras tryckeri ligger i Skellefteå är ingen nackdel för dessa stora kunder.

– Nej, de baserar sina köp främst på kvalité och leveranssäkerhet, samt att vi kan vara prisvärda då vi ligger utanför Stockholm, säger Thomas.

Miljövänligt

Maskinparken är dessutom vald med omsorg och är den miljövänligaste som finns på marknaden idag.

– Vi trycker en stor majoritet, cirka 90 procent, på återvinningsbara material. Det är också ett plus hos de stora kunderna, säger Erik.

Vi trycker en stor majoritet, cirka 90 procent, på återvinningsbara material.

På hemmaplan i Skellefteå har de varit mer anonyma, även om de nyligen synts en del i media efter att ha tillverkad tusentals skyddsrockar till Region Västerbotten.

– Vi hade över 30 personer anställda här i några veckor och skickade för bara några dagar sedan iväg de sista rockarna. Det kändes bra att kunna vara behjälplig i detta, även om det inte är vad vi gör i vanliga fall, säger Thomas.

I och med ett uppköp kan W Print nu även ta på sig fler textiltryckuppdrag.

Trycka på textil

När det gäller framtiden ser Thomas och Erik ljust på den. Bland annat har de Skellefteå AIK Hockey som en ny lokal kund – och framledes kommer de även välkomna fler lokala aktörer. Genom att köpa ett lokalt textiltryckeris konkursbo finns nämligen möjligheten för till exempel föreningar att trycka sina kläder hos W Print.

Vi har förvärvat maskiner och ett helt bibliotek med logotyper.

– Vi har förvärvat maskiner och ett helt bibliotek med logotyper som gör att vi har goda möjligheter att hjälpa alla de föreningar, företag och organisationer som tidigare tryckt sina kläder på det konkursade tryckeriet – men så klart även nya kunder, säger Erik.

Komplett tryckeri

I och med förvärvet är W Print ett komplett tryckeri med möjlighet att trycka på i princip vad som helst – från stora utomhusvepor och skyltar till broschyrer, emballage och nu även kläder.

– Vad du än ska trycka så är det alltid värt att slå en signal till oss, med stor sannolikhet kan vi hjälpa till, säger Thomas.

W Print AB – vi gillar att trycka!

Gymnasievägen 24, Skellefteå
Telefon: 070-444 14 18
Hemsida: www.wprint.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från W Print AB.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons