Annons
Stefan hoppas kunna öppna till jul igen. Bilden togs inför förra julen på Lilleputtlandet. Foto: Arkivbild

Lilleputtlandet stängt i sommar: ”Sett fram emot att få träffa alla”

NYHETER Tanken var att Lilleputtlandet snart kulle öppna, men så blir det inte. För första gången sedan starten 1983 tar Stefan Markström paus över sommaren: "Det känns väldig konstigt."

Annons

Förra sommaren besökte nästan 4 000 personer Lilleputtlandet, berättar 75-årige eldsjälen Stefan Markström. Med tanke på den speciella sommar som väntar, med många som stannar hemma, har förhoppningarna inför året säsong varit ännu högre.

– Det är faktiskt många Skelleftebor som inte har varit här. Jag tänkte att det här blir min chans att visa upp Lilleputtlandet för dem. Jag har väntat in i det sista, men nu har jag bestämt mig för att hålla stängt. Vi måste tänka på smittorisken.

På bra dagar brukar många fler än 50 personer åt gången komma på besök.

– Och det är ingen idé att fjäska på med begränsad publik, säger Stefan.

Annons

Det måste kännas konstigt med den första sommarledigheten på 36 år?

– Ja det känns väldigt konstigt, man mår inte bra. Jag har varit inställd på att köra och sett fram emot att få träffa alla, men nu blir det inte så. Att gå hemma och ha ingenting att göra är inte min stil egentligen, men nu ska jag försöka varva ned.

Hur mycket ren avslappning det blir återstår att se. Stefan berättar att han bland annat ska gå igenom vilka åtgärder som han ska göra på Lilleputtlandet.

– Det finns reparationer och underhåll att göra, egentligen hur mycket som helst.

Annons

Han hoppas att coronasituationen går över så snart som möjligt.

– Förhoppningen är att jag ska kunna köra igång till jul, om det har lugnat ned sig. Tomtarnas hus har varit väldigt populärt bland barnen, säger Stefan Markström.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons