Annons
  • Wanhua Lisa Liu visar glatt runt i lokalen. Mycket har lämnats kvar.
  • Här kommer det att hända mycket. Lisa tänker öppna i höst.

Berättar om sina stora planer för centrumlokalen: ”Ska kännas som Skelleftebornas ställe”

NYHETER Wanhua Lisa Liu tar över den tidigare Coffee & More-lokalen i centrum – och hon har en klar bild av vad hon vill göra.

Annons

Sedan hon kom till Sverige från Kina 2001 har Wanhua Lisa Liu varit mycket företagsam. I dag har hon en restaurang i Kalix, en i Luleå, en i Piteå – och i januari tog hon över Tatung och Old Williams i Skellefteå. Nu tar hon nästa steg på resan.

– Det är mycket problem med coronan nu, men det kommer att gå över. Jag tror på Skellefteå som stad och lokalen är otroligt fin. Då tar man chansen, säger Lisa.

Hon har stora planer för den tidigare Coffee & More-lokalen. De stora fönstren som vetter mot torget släpper in mycket ljus och Lisa vill ta tillvara på det, berättar hon.

– Jag vill ha en öppen, modern känsla och det ska vara lugn musik som spelar.

Annons

Växlar upp allt eftersom

Lisa vill bevara delar av det som fanns här förut, men hon tänker utforma den nya verksamheten mer åt restauranghållet. Hon ska även ansöka om serveringstillstånd för alkohol. Bakom glasväggen ovanför trappen tänker hon ha en konferensdel.

– De har bland annat haft bakelser och sallader förut, det tänker vi utöka. Vi ska även servera varmrätter men lite försiktigt till en början. I framtiden hoppas vi kunna sätta in en större ventilation och då ska vi öka matutbudet ordentligt, berättar hon.

– Det blir som en blandning mellan restaurang och bar, men man ska fortfarande kunna komma och ta en kopp kaffe. Jag tänker också att det ska vara rimliga priser.

Annons

Det som har lämnats kvar i lokalen är väldigt fräscht. Lisa behöver köpa dit möbler och lite annat, resten finns redan där. Hon är mån om att känslan ska bli helt rätt.

– Jag vill inte att där här ska kännas som ”mitt” ställe, utan som Skelleftebornas ställe.

Till hösten ska allting vara färdigt. Lisa tänker öppna i september eller i oktober.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons