Annons
Alla polisens tillgängliga resurser deltog i sökandet, tillsammans med många frivilliga. Foto: Pixabay

Den lille pojken har kommit till rätta – hittades av privatperson: ”Det här fick ett lyckligt slut”

NYHETER En treårig pojke försvann i Strömfors utanför Boliden. Ett stort sökpådrag med mycket engagemang från frivilliga ledde till att han kunde hittas igen. Polisen tackar nu allmänheten.

Annons

Den lille pojken försvann vid 11-tiden på tisdagen och anmäldes försvunnen cirka en halvtimme senare. Polisen satte igång sökandet och gick ut med en vädjan om iakttagelser från allmänheten. Fler resurser anlände och insatsen trappades upp.

Polisens vakthavande befäl fattade ett tidigt beslut om räddningsinsats, med stöd av LSO (lagen om skydd mot olyckor). Det ger polisen möjlighet att kalla in resurser på en större skala. Snart var polisens alla tillgängliga resurser på plats.

Dessutom flockades ett stort antal frivilliga privatpersoner till Strömfors.

– Förutom vanliga polispatruller har vi hundpatruller och en helikopter i området, berättade polisområdeskommunikatör Malin Axroth senare på eftermiddagen.

– Vi är naturligtvis också tacksamma för engagemanget från allmänheten på plats.

Annons

Mådde bra efter omständigheterna

Boende i Strömfors uppmanades gå ut och kontrollera sina tomter och uthus, för att säkerställa att den lille pojken inte befann sig där. Vid klockan 14.30 berättade ortsbon Gunnar Lundström att många gjorde sig redo för att hjälpa till i sökandet.

– De har sökt med hundar och nu ska vi gå skallgång, sade han.

Byahuset hade då blivit en samlingspunkt, förklarade hans granne Irene Edlund.

– Det är mycket engagemang. Man får verkligen hoppas att pojken hittas snabbt.

Det dröjde fram till 17-tiden, men pojken kom till rätta. Malin Axroth förklarade att en privatperson hittade honom och att pojken mådde bra efter omständigheterna.

– Han kommer naturligtvis att undersökas. Jag vill verkligen ta chansen att tacka alla som visat ett sådant engagemang där ute. Det här fick ett lyckligt slut, sade hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons