Annons
Amanda och Marianne hoppas att någon kommer att vilja driva en liknande verksamhet i lokalen. Foto: Privat

De stänger kaféet i centrum: ”Får lägga krutet på familjen istället”

NÄRINGSLIV Snart stänger Society Café i centrala Skellefteå.

Annons

Den 18 juli blir sista dagen som kaféet håller öppet.

Marianne Sandberg, som driver kaféet tillsammans med Amanda Nilsson sedan ett drygt år tillbaka, berättar att det inte finns någon enskild orsak bakom beslutet. De har övervägt sina alternativ och kommit fram till att det här är bästa vägen att gå.

– Vi har våndats fram och tillbaka och nu blir det tyvärr så här. Det känns jättetråkigt att stänga, även om det är skönt att ha tagit beslutet, säger Marianne.

Pandemin har inneburit en omställning, men Marianne tycker att de har klarat sig förhållandevis bra. Fikaförsäljningen har minskat men lunchgästerna har blivit fler.

Bortsett från coronapandemin, hur har det gått ekonomiskt?

– Det här är ingenting man blir rik på, men det går runt. Sedan finns det mycket utvecklingspotential här. Vi har haft stora ambitioner men inte riktigt hunnit med.

Annons

Ska träffa intressenter i veckan

Det ska finnas de som vill fortsätta bedriva verksamhet i lokalen på Köpmangatan. Marianne förklarar att flera intressenter har hört av sig sedan Society Café tillkännagav nyheten i helgen. Hon och Amanda vill gärna komma i kontakt med fler.

– Vår förhoppning är att det ska fortsätta vara kaféverksamhet här, eller någonting liknande. Vi har många stamkunder, berättar Marianne.

Vad kommer ni att sakna mest från den här tiden?

– Det är framför allt gästerna. Sedan älskar vi båda att prova oss fram och testa nya grejer. Det har varit så roligt med gensvaret vi har fått, säger Marianne Sandberg.

– Nu får man lägga krutet på familjen istället, avslutar hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons