Annons
"Det handlar också om tillsynen av barnen", säger Anders Bergström. Foto: Pixabay / Skellefteå kommun

Skola stänger på grund av sjukdom: ”Svårt att bedriva undervisningen på ett bra sätt”

SKOLA Skellefteå kommun meddelar att Kågeskolan stänger, på grund av hög sjukfrånvaro bland personalen. För eleverna blir det hemundervisning eller hemuppgifter som gäller.

Annons

Skolan stänger i morgon tisdag och kommer att hålla stängt fram till den 4 maj.

I ett pressmeddelande förklarar Anders Bergström, skolchef vid Skellefteå kommun, att det är den höga sjukfrånvaron bland skolans medarbetare som ställer till det.

Beklagligt att vi måste stänga.

– Det är beklagligt att vi måste stänga skolan under en period men när sjuktalen är höga blir det svårt att bedriva undervisningen på ett bra sätt. Det handlar också om tillsynen av barnen som är svår att säkerställa med för få vuxna, säger han.

Annons

Sedan början av april ska sjukfrånvaron ha pendlat mellan 20 och 60 procent. En förhoppning var att det skulle minska efter påsklovet, men på måndagen var sjukfrånvaron fortsatt hög. Därför fattades beslutet att stänga skolan i två veckor.

Mat delas ut dagligen

Under dagen har Kågeskolan förberett den hemundervisning som ska bedrivas.

Kommer att göra sitt yttersta.

– Vi har mycket kompetenta medarbetare som kommer att göra sitt yttersta för att barnen ska kunna tillgodogöra sig kunskap även på distans, säger Anders Bergström.

Skellefteå kommun försäkrar att det kommer det att finnas matportioner att hämta på baksidan av Kågeskolan varje dag, både specialkost och vanlig kost.

Annons

Ger uppmaning till vuxna

Samtidigt stänger även fritidsgården Holken i Kåge, från och med i dag. Den kommer åtminstone att hålla stängt fram till den 27 april. Fritidshemmet på Kågeskolan fortsätter hålla öppet, men bara för barn till föräldrar med samhällsviktiga funktioner.

Att finnas tillgängliga för våra barn och ungdomar i dessa tider.

Berith Markstedt, avdelningschef på Kultur- och fritidskontoret, säger att de tänker återkomma med mer information om en förändring sker.

– En uppmaning till vuxna och vårdnadshavare är att vistas mer ute på samhället för att finnas tillgängliga för våra barn och ungdomar i dessa tider, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons