Annons
Baserat på pressmeddelande

Seniorverksamheter får dela på knapp halv miljon kronor: ”Vill säkerställa att föreningarna kan fortsätta”

NYHETER Skellefteå kommuns socialnämnd har fördelat 487 500 kronor i aktivitetsstöd till 34 föreningar med verksamhet för seniorer.

Annons

Aktivitetsstödet till föreningar med insatser som vänder sig till seniorer ska bidra till att skapa mötesplatser, både enskilt och i grupp för seniorer. Det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

– På så sätt motverkas ofrivillig ensamhet, som kan bidra till nedsatt fysisk, psykisk och social hälsa och trygghet. Detta är ett förebyggande arbete som dessutom minskar behovet av stöd från hemtjänst, skriver de.

Annons

Samtliga beviljades stöd

För verksamhetsåret 2020 har 34 ansökningar om aktivitetsbidrag för seniorer kommit in. Det är en ökning med sju föreningar jämfört med 2019. Samtliga har beviljats stöd. Fördelningen är gjord utifrån socialnämndens riktlinjer för aktivitetsstöd.

Bland de föreningar som beviljats aktivitetsstöd finns byaföreningar, pensionärsföreningar, idrottsföreningar och övriga föreningar.

Annons

Inspirera seniorer

Trots det rådande läget med spridning av Coronavirus har nämnden beslutat att gå vidare och som planerat besluta om utbetalning av aktivitetsstödet till föreningar som riktar sig till seniorer.

– Vi vill säkerställa att föreningarna kan fortsätta att aktivera och inspirera seniorer både under och efter Coronaperioden, säger Iosif Karambotis (S), ordförande för socialnämnden.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons