Annons
Julia Lundmark. Foto: Mats Brännström

Julia med i länsfinalen i P4 Nästa: ”Hade inte förväntat mig det”

MUSIK 15-åriga Julia Lundmark är en av fem länsfinalister i P4 Nästa. "Jag blev chockad när jag fick veta det", berättar hon glatt.

Annons

P4 Nästa är en rikstäckande musiktävling för låtskrivare och artister. Den slutgiltiga vinnaren kommer att erbjudas en plats i Melodifestivalen, men det är några steg dit. Först tävlar de på det lokala planet, sedan väljs lokala vinnare ut till riksfinalen.

Jättemånga duktiga som är med.

Julia Lundmark bor i Bergviken och går nian på Björnåkerskolan i Burträsk. Det här är första gången som hon är med i P4 Nästa. Hon tävlar med låten Dynamite, som har skrivits och producerats av Markus Nyström och Andreas Grenholm.

Den 17 juni kommer hon att ställas mot fyra andra i länsfinalen.

– Jag hade inte förväntat mig det, det är jättemånga duktiga som är med, säger hon.

Annons

Julia är samtidigt väldigt glad. Hon har sjungit hela livet, men det var för tre år sedan som hon började sjunga i större sammanhang. Sedan dess har intresset bara vuxit.

Vad har spelats hemma hos er under uppväxten?

– Min familj har inte så stort intresse för musik, jag har som hittat det själv. Mamma har sagt att jag skrek när jag föddes och sedan fortsatte jag, säger Julia och skrattar.

Släpper snart ny musik

Låten som vinner P4 Nästa kommer att spelas regelbundet i radion. Julia berättar att det kommer gå att rösta på bidragen i slutet av maj.

Annons

Vart musikkarriären ska föra henne vet hon inte. Julia vill testa sjunga mer på svenska och tänker släppa två nya låtar snart, i övrigt tar hon det som det kommer.

– Jag lever som i nuet. Jag gör det som är kul, sedan får vi se vad som händer. Jag vill i alla fall fortsätta så länge det går bra, säger hon.

Dynamite finns bland annat tillgänglig på Youtube och Spotify.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons