Annons
Foto: Arkivbild

Händer i helgen 6-8/12: ”Countryfest, julkonserter och den årliga julmarknaden”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

FREDAG 6/12

Aurum Hotell: Ellinor Springstrike och Jimmy Ritchey (från Nashville, USA) bjuder in er till en spännande resa mellan Norrland och Nashville, där de största countryhitsen blandas med nyskrivet eget material och deras personliga julfavoriter.

Rustique: Nattklubb, 35+. DJ: Adrian Karlsson Lind, Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, Bryggargatan bar, O’Learys, Grannen Pub, Bishops Arms, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

LÖRDAG 7/12

Nordanåteatern: Vem är på teater? I den här barnteaterföreställningen möter vi vännerna Katt, Nalle, Fågel och Nallegris. Dom bygger en teater. Men mycket kommer att hända innan teatern står klar. Någon kommer att blöda, någon kommer att dö. Gult är fult säger kompisarna till Katten. Men Fågel håller inte med – Gult är fint. Om att leva och vara i livets alla stunder. Ibland är det viktigt att njuta av chokladbollar, ibland att fundera över döden.

Din Fest Campus: Bluesmannen Bill Öhrström är en legendar på den svenska bluesscenen. Här möter vi sångaren och munspelaren i bästa tänkbara sällskap. Gitarristen Max Schultz, basisten Patrik Boman, pianisten Stefan Nilsson och trumslagaren André Borgström är alla framstående jazzmusiker. Tillsammans gör de bluestolkningar av jazzstandards och vice versa.

Caféet på Nordanå: En avskalad och personlig spelning med Alexander Engström på caféscenen, Nordanå. Alexander blandar egenskrivet material med några personliga favoriter.

Landskyrkan: Kören Gaudium, från Umeå, bjuder på en julkonsert och ska möta Skelleftepubliken tillsammans med musiker.

Café Society: Välkomna till en mysig stund på Society i Skellefteå. Katwa och David levererar julsånger medans ni kan njuta av en fika.

Västerbottensteatern: HasseÅTage, Maffig hyllningsföreställning fylld av julstämning, upptåg, humor, skönsång, nostalgi och självklart julens alldeles egen Karl Bertil Jonsson.

Mullberget: Evenemanget, Hell Bent for Christmas,  för den äldre älskaren av hårdrock kommer tillbaka igen. Bland annat så kommer det legendariska hårdrocksbandet, BULLET till Skellefteå.

Verandan: Nattklubb Klubb V. Ålder: 20+. DJ Cihan. Öppet till 02.00.

Rustique: Nattklubb, 27+. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys, Grannen, Bishops Arms, Texas Longhorn, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

SÖNDAG 8/12

Nordanåområdet: Nu är det dags för årets Julmarknad på Nordanå. Den traditionella Julmarknaden  bjuder på en mysig stämning och genuint hantverk.

Bureåkyrka: Bureå kyrkokör och Bureå manskör går samman i en juldoftande konsert.

Anderstorpsalen: Körerna Hopp, United, Trinity och Vox Nova ger tillsammans med orkester från kulturskolan och Agnes Demekech Hedlund en adventskonsert.

Mullberget: Café Advent. En serie av spelningar för dig som vill värma upp inför julen på bästa sätt; Med kaffe, fika, glögg, och musikaliska framträdanden av det akustiska slaget.

Bishop Arms: Pubquizet är igång igen och kommer pågå varje söndag, fram till jul, tillsammans med Quizmaster, Patrik Jonsson.

För tips om fler event, utställningar och föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons