Annons

Ny aktör öppnar i Frasses tidigare lokal: ”Ska vara en mysig restaurang med riktigt bra mat”

MAT Redan i somras hintade kocken Oliver Lundmark om att de letade lokaler i centrum för att öppna en ny restaurang. Nu har de hittat en.

Annons

Det är i lokalen vid Kanalgatan och det blivande kulturhuset, som Frasses höll till i fram till sommaren, som kocken Oliver Lundmark och hans far Mikael Lundmark ska öppna sin nya restaurang.

– Läget är bra redan i dagsläget, och med det nya kulturhuset och hotellet färdigbyggt kommer det att bli fantastiskt, säger Mikael när jag träffar dem båda en förmiddag i november.

Att hitta en lokal har dock inte varit helt lätt.

– Det är mycket som ska stämma in och vi har tittat på många olika innan det blev klart med den här, säger Oliver

Vad har ni haft för kriterier?

– Vi vill ha en intim restaurang med 60-70 platser som ligger i gatuplan, centralt i Skellefteå. Vi har haft några andra på gång, men det här känns som det klart bästa alternativet.

Annons

Att det i dagsläget ligger intill en byggarbetsplats ser de inte som något problem.

– Det här kommer främst att vara en kvällsrestaurang och då är det inte så mycket som stör, sen så överväger fördelarna med både kulturhus och hotell när det väl är klart, säger Mikael.

ITALIENSKT
Inriktningen på restaurangen kommer att vara italiensk med norrländska influenser – men någon pizza kommer inte att finnas på menyn.

– Det finns så mycket annat gott från det italienska köket. Just det italienska köket är någonting vi saknar i dagens utbud, säger Oliver.

Restaurangen kommer att gå under namnet La Cena som på italienska fritt översatt betyder “middag” eller “dagens viktigaste måltid”.

– Det är precis så vi vill att den här restaurangen ska vara. Här ska du kunna samla familj och vänner för att umgås, skratta, äta god mat och dricka goda drycker, säger Mikael.

Annons

Ett italienskt ordspråk betydande “ät bra, skratta ofta, älska mycket” ska genomsyra verksamheten, enligt Oliver och Mikael.

– Det ska vara en mysig restaurang med riktigt bra mat, säger Oliver.

MATEN I CENTRUM
La Cena kommer att inrymma cirka 65-70 gäster varav nästan alla ska kunna se det öppna köket från sina platser.

– Med det vill vi göra det tydligt att köket är restaurangens hjärta och att maten ska vara i centrum, säger Oliver.

Förutom några fläktkåpor och frysrummet som fanns sedan tidigare ska allt – från golv till tak – göras om i lokalen.

– Vår vision är att det ska vara som att gå in på en italiensk bakgata med lite innergårdskänsla. Det kommer att bli mer färg än vad många andra restauranger har, säger Oliver.

Här ska ett nytt öppet kök, som syns från nästan alla platser i restaurangen, byggas.

Sedan tidigare driver Oliver och Mikael golfrestaurangen i Rönnbäcken. Den kommer de att driva även nästa sommar, parallellt med denna nya satsning.

– Ja, så blir det. Vi har fått väldigt bra mottagande där och det känns kul att göra minst en säsong till, säger Oliver.

Den nya restaurangen i centrum hoppas de kunna öppna i slutet av februari.

– Det är mycket som ska byggas och fixas, men det är vår tidsmässiga ambition, säger Mikael.

Totalt väntas satsningen skapa 6-8 heltidstjänster fördelat på 8-10 anställda.

Detta är en artikel ur nya
Megafonentidningen:

Nya numret av Megafonen delas ut till alla hushåll och företag i Skellefteå kommun under onsdagen den 27/11. Tidningen går också att läsa på Megafonen.nu och via tidningsställ på utvalda platser i centrum. Missa inte det!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons