Annons
Foto: Pressbild från Berättarfestivalen som arrangeras denna helg med massor av olika berättarevent runt om i kommunen.

Händer i helgen 18-20/10: ”Ljusfest, Berättarfestival och konsert”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

FREDAG 18/10

Folkparken: Familje-afterwork i höstmörkret. För gammal som ung och det blir en kväll med härlig avspänd stämning. Trubadur underhåller under kvällen.

Berättarfestivalen: Berättarfestivalen 2019 genomförs 14-20 oktober. Det blir den elfte festivalen i ordningen. Ni hittar ett riktigt laddat festivalprogram HÄR, med en hel vecka fylld av berättarkraft och lyssnarglädje – vanligtvis ca 130 berättarupplevelser och massor av goda berättare.

Skellefteå bibliotek: Följ med Skelleftebygdens berättarförening in i berättelsernas värld! För barn 0-6 år i vuxens sällskap. Medverkande: Berättare från Skelleftebygdens Berättarförening. Fri entré.

Rustique: Nattklubb, 27+. DJ Tobias Norrfors. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, Bryggargatan bar, O’Learys, Grannen Pub, Bishops Arms, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

LÖRDAG 19/10

Berättarfestivalen: Berättarfestivalen 2019 genomförs 14-20 oktober. Det blir den elfte festivalen i ordningen. Ni hittar ett riktigt laddat festivalprogram HÄR, med en hel vecka fylld av berättarkraft och lyssnarglädje – vanligtvis ca 130 berättarupplevelser och massor av goda berättare.

Nordanåteatern: Hans och Greta med Nöjesfabriken. Bröderna Grimm har länge förtrollat stora som små med sina vackra sagor. Nu vill Nöjesfabriken göra samma sak med sin barnföreställning Hans och Greta. Välkomna på en spännande sagostund!

Byske: Ikväll arrangeras eventet ”Allt ljus på Byske”. Man tänker belysa det positiva som händer på orten och samtidigt skapa ett festligt arrangemang.

Din Fest Campus: Jazzkafé Ulrica Lundmark – sång, Erik Holmström – vibrafon, Åke Östman – gitarr, Dick Grubbström – piano, Magnus Bergner – bas, Peter Melender – trummor.

Hallen, Nordanå: Rädda Världen – En interaktiv föreställning och workshop om klimatet, konsumtionshets och kärlek. Publiken får ta del av en berättelse och sedan blir de själva delaktiga i att laga världen. Familjeföreställning från 5 år.

Verandan: Nattklubb på Klubb V, DJ Adrian. Ålder: 20+. Öppet till 02.00.

Rustique: Lördagsklubb, 40+, DJ Classics, Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys, Grannen, Bishops Arms, Texas Longhorn, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

SÖNDAG 20/10

Berättarfestivalen: Berättarfestivalen 2019 genomförs 14-20 oktober. Det blir den elfte festivalen i ordningen. Ni hittar ett riktigt laddat festivalprogram HÄR, med en hel vecka fylld av berättarkraft och lyssnarglädje – vanligtvis ca 130 berättarupplevelser och massor av goda berättare.

Västerbottensteatern: Tarabband är ett kritikerrosat och bejublat liveband från Malmö som består av etablerade musiker från Sveriges folk- och världsmusikscen. Bandet släppte sitt debutalbum Ya Sidi år 2013 och leds av den karismatiska sångerskan Nadin Al khalidi. Sångerna hämtas både från traditionell arabisk musik såväl som bandets egna unika kompositioner.

Bishop Arms: Pubquizet är igång igen och kommer pågå varje söndag, fram till jul, tillsammans med Quizmaster, Patrik Jonsson.

För tips om fler event, utställningar och föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons