Annons

Elin Johansson startar ny taekwondoklubb i Skellefteå: ”En dröm som går i uppfyllelse”

HÄLSA Taekwondostjärnan Elin Johansson startar föreningen Skellefteå Taekwondoklubb i november.

Annons

Elin Johansson har en fin meritlista som taekwondoutövare. Hon är bland annat tvåfaldig olympier och tidigare världsetta.

Innan hon blev gravid 2018 var hon rankad 5:a i världen, men i samband med graviditeten förlorade hon allt stöd för sin satsning och bröt med sin tidigare klubb.

Annons

Nu står det klart att hon kommer att starta en egen förening i Skellefteå under namnet Skellefteå Taekwondoklubb.

– Det finns många fördelar med att starta förening för Elin. Dels när det kommer till att bedriva Elins elitsatsning. Sen så är det en möjlighet att ge tillbaka lite till sporten hon älskar. Så det blir verkligen både bredd och yttersta elit, säger föreningens ordförande Janne Johansson som även är far till Elin.

– Hon har en otrolig vilja och inställning. Som pappa kan man inte vara annat än stolt över den prestationen. Det hade dock varit svårare utan andras människors engagemang, som företagen i ”Bygden har Elins rygg”, säger han.

”EN DRÖM”
Elin själv ser fram emot att dra igång föreningen i november.

– För mig är det en dröm som går i uppfyllelse. Att få presentera taekwondo för Skellefteå på mitt vis, säger hon.

Annons

Föreningen kommer starta upp i liten skala. Till en början är det meningen att tre träningsgrupper ska köra igång.

– Som vi har tänkt blir det två barngrupper och en 18+grupp. Men vi får se lite vad vi landar. Vi har gått ut med formulär för intresseanmälan och visas det ett stort intresse för någon annan grupp, så kanske vi kör igång ytterligare en träningsgrupp, säger Elin som nu tävlar på internationell nivå igen, endast 8 månader efter sin förlossning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons