Annons

Samuel ska cykla – till Leksand: ”Det längsta jag cyklat tidigare var till Bergsbyn”

HÄLSA Det började som ett skämt – men ser ut att sluta i en lång cykeltur på över 80 mil.

Annons

Allt började med att en Oskarshamn-supporter lovade att cykla till SHL-premiären mot Skellefteå om Liverpool, som var tvungna att göra tre mål på en halvlek i Champions League-semifinalen, skulle lyckas vända den matchen – vilket de gjorde.

– Det blev mycket skriverier om det där och när Ajax spelade mot Tottenham i den andra semifinalen (och Tottenham låg under med totalt tre mål inför den sista halvleken) tyckte jag att det var en kul idé att göra ett liknande vad, säger Samuel Söderlund som är mediaansvarig på Skellefteå AIK hockey.

Länge såg det ut som att Samuel skulle klara sig, men i den sjätte (!) övertidsminuten gjorde Tottenham det mål som tog dem vidare till final.

– Eftersom jag twittrat via Skellefteå AIK:s officiella konto blev det stor spridning på tweeten och jag förstod snabbt att det var för sent att dra sig ur, säger han och skrattar.

Annons

Faktum är att det är klubbens mest delade tweet på Twitter.

– Jag bestämde mig samma kväll att jag faktiskt skulle fullfölja det här, det fanns ingen utväg, säger han.

Längs E4 är det cirka 70 mil till Leksand, men eftersom Samuel kommer att cykla inlandsvägar blir det drygt 80 mil som ska avverkas i september.

– Det längsta jag cyklat tidigare var till Bergsbyn, så det blir en utmaning, säger han.

HÅRDTRÄNING
Sedan vadet har han, i alla fall tidvis, legat i hårdträning.

– Jag fick ett träningsschema av klubbens fystränare och har jobbat upp flåset. Jag har även cyklat en del längre sträckor i sommar, men det kommer fortfarande bli en stor utmaning.

Så här ser sträckan ut om man tar närmaste vägen enligt Google Maps – men eftersom Samuel vill undvika större vägar kan det bli längre. Foto: Megafonen / Google

Samuel planerar att starta cyklingen på söndagsmorgonen innan bortapremiären för att kunna rulla in på matchdagen 19 september i Leksand knappt fem dygn senare. Det gör att han ska cykla i snitt ungefär 16 mil per dygn.

– Ju närmre det kommer desto mer ångest har jag över detta, men jag ska verkligen göra mitt bästa och håller tummarna för att kroppen ska hålla hela vägen.

SAMLAR IN PENGAR
Under cyklingen kommer pengar till Tobias Forsbergs stiftelse att samlas in.

– Det kändes som ett givet val i och med hans koppling till Leksand och att vi då samtidigt gör något bra av hela den här historien.

Jag har hört rykten om att du ska ha elcykel?

– Det är ett lockande alternativ då jag aldrig specificerade vilken typ av cykel jag skulle använda, men jag kan dementera det. Jag ska ta mig ner för egen maskin.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons