Annons
Ian Bridges, Kicki Bridges och Elin Näslund ligger bakom satsningen.

De startar ett crêperi – och väcker Gewes glass till liv: ”Ska försöka komma igång så snabbt som möjligt”

MAT I gallerian Vintergatan kommer Kicki och Ian Bridges att starta en ny verksamhet. På menyn ska bland annat matiga och söta crepês finnas – samt Gewes klassiska glass.

Annons

Kicki och Ian Bridges driver idag restaurang- och cateringverksamhet via Din Fest i Skelleftehamn och på Campus i Skellefteå. Nu är det även klart att de ska öppna i ytterligare en lokal då de drar igång crêperiet Happy Kitchen i gallerian Vintergatan intill Ica Torget, i den lokal som bland andra Gallerix tidigare hållit till i.

– Hyresvärden i Vintergatan, Anki Wiklund, hörde av sig till oss med idén att öppna ett crepêri. Först var jag lite tveksam, men efter att ha funderat ett tag är jag övertygad om att det finns en marknad för detta, säger Kicki.

Crêperiet ska främst sälja pannkakor med olika fyllningar.

– Det kan till exempel vara matiga crêpes med skinka, ost och svamp eller söta efterrättscrepês med jordgubbar och choklad, säger Elin Näslund som kommer att vara platsansvarig.

Annons

Utöver pannkakor kommer även fler saker att erbjudas som till exempel matpajer, mackor, sallader, bakverk och dagens soppa med pintxos.

– Det här blir ett bra lunchalternativ även för den som vill ta en lunch på helgen. Där tycker jag att det funnits ett litet glapp i marknaden, säger Kicki.

GEWES GLASS
För att spetsa till utbudet ytterligare kommer även Gewes klassiska glass tillbaka.

– Gewes var ett omtyckt café och bageri som tidigare delvis låg på samma plats som vi ska öppna vår verksamhet nu. Gewes drevs av den nuvarande hyresvärden Anki och hennes man, och hon låter oss nu använda deras recept för att åter sälja den omtyckta glassen, säger Kicki.

Både matiga och söta crêpes kommer att säljas – bland mycket annat. Bilden är en arkivbild. Foto: Pixabay

Planeringen för det nya crepêriet har pågått ett antal månader, och när ny ventilation nu kommit på plats hoppas de kunna öppna redan i sommar.

– Det är alltid mycket att göra när man ska öppna en ny verksamhet, men vi ska försöka komma igång så snabbt som möjligt, säger Ian.

30 SITTPLATSER
I lokalen, som har en serveringsyta på ungefär 70 kvadratmeter, kommer gästerna att kunna se när crepêsen tillagas.

– Vi har hämtat inspiration från franska bagerier och även valt att ta in marockanska inredningsdetaljer. Exakt hur det ska se ut får du se när vi öppnar, säger Kicki.

30 sittplatser kommer att finnas i lokalen, samt möjlighet för take away.

Detta är en artikel ur nya
Megafonentidningen


Nya numret av Megafonen delas ut till 30 500 hushåll och 2500 företag under onsdagen den 19/6. Tidningen går också att läsa på Megafonen.nu och via tidningsställ på utvalda platser i Skellefteå kommun. Missa inte det!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons