Annons

Skellefteåbo klar för VM – i pappersflyg: ”Att bli svensk mästare känns helt fantastiskt”

NÖJE Skellefteåbon Zamen Shafai lyckades hålla sitt plan i luften längst tid – och ska nu åka till Österrike för att tävla i VM.

Annons

Red Bull Paper Wings har sedan starten 2006 hållits som ett internationellt studentmästerskap i konsten att vika och flyga pappersflygplan. Evenemanget arrangeras återkommande med några års mellanrum under överinseende av Guiness World of Records.

Under vintern har nationella mästerskap hållits i 64 länder och tiotusentals studenter från över 400 högskolor och universitet har tävlat – däribland de två Luleåstudententerna Edvin Björk och Zamen Shafais, varav den sistnämnde är från Skellefteå.

Annons

Edvin lyckades kasta längst i Sverige, hela 34,9 meter, och Zamen lyckades hålla sitt plan i luften under längst tid, 10,31 sekunder.

– Att bli svensk mästare känns helt fantastiskt! Jag ville verkligen vinna. Nyckeln var att vika ett plan med så stora vingar som möjligt. För att få större luftmotstånd helt enkelt, säger Zamen Shafais i ett pressmeddelande.

VM-finalen i Red Bull Paper Wings hålls i en hangar vid Salzburgs flygplats. Foto: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool.

Zamens flygning står sig bra internationellt och hör till topp 50 i årets deltävlingar världen över.

VM-finalen hålls den 16-19 maj  i Hangar 7 på Salzburgs flygplats. I finalen tävlar segrarna från de 64 länder som har hållit nationella mästerskap.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons