Annons

Musik vid älven på tisdagar i sommar – här är alla artisterna: ”Rock, pop och soul”

MUSIK Det här händer vid älven på tisdagar i juli 2019.

Annons

Som tidigare nämnt kommer det inte att bli något En Flotte-evenemang i sommar – men tisdagarna i juli kommer att leva upp ändå.

Föreningen Skellefteå Musikaliska ska nämligen – i nära samarbete med Kulturföreningen Mullberget, som bland annat arrangerar Trästockfestivalen, och med support av Stadsfesten, kommunen och det lokala näringslivet – arrangera livemusik vid älven i centrala Skellefteå.

Thomas Lindgren, ordförande i Skellefteå Musikaliska, säger att det finns flera syften med denna sommarfest.

– Vi vill skapa större kännedom om föreningen Skellefteå Musikaliska och framförallt de planer vi har för att med musikens och kulturens kraft bidra till Skellefteås utveckling. Det här är ett evenemang som kommit till genom samverkan mellan kultur, näringsliv och det offentliga vilket visar på de möjligheter det finns i kulturen om vi alla drar åt samma håll. Musik i Bryggarbacken skapar en mylla för fortsatt tillväxt med kulturens hjälp. På köpet får vi ett härligt evenemang, säger ”Linge” i ett pressmeddelande.

Annons

Det kommer att bli konserter varje tisdag i juli.

– Jag vill hylla det Sofia gjorde med En Flotte de tre senaste åren, det blev verkligen en succé. När det blev klart att hon inte skulle fortsätta kom våra tankar igång om det här, säger Linge.

Sommarens program kommer att bjuda på musikalisk bredd och ger samtidigt det unga musiklivet i Skellefteå en chans att möta en större publik.

– Det här visar för musiker på gräsrotsnivå i Skellefteå att spelplatser finns, att många vill ta del utav musiken samtidigt som det krävs mycket arbete för att få ett välbesökt arrangemang. Vi ser det här som ett pilotår, så vi får se hur stort hjärta Skellefteåpubliken har för att söka sig till även denna typ av evenemang. Till Trästockfestivalen är det här ett superbra komplement och en uppladdning som håller Skellefteå stad vid liv hela juli – med fokus på gräsrötterna och den musikkultur som faktiskt lever i Skellefteå just nu, säger Agnes Lundmark på Kulturföreningen Mullberget.

Scenen kommer att placeras nedanför volleybollplanen vid Bryggarbacken. Eventet är gratis för alla.

Program juli 2019:

TISDAG 9 JULI 19.00

Sheriffen
Svängig rock’n roll med rötterna i 60­ & 70­talet. Alla medlemmarna har stått på olika musik­ scener i över 20 år. 2017 bildade de fyra medlemmarna Sheriffen och i dagarna har de precis lämnat studion och debutskivan är inte långt borta.

Supportakt: Paradolia
Progressiv hårdrock/metal från norra Sveriges skogar. Optiska ljudillusioner, auditiva synvillor, skräniga visor och melodiös hårdrock.

 

TISDAG 16 JULI 19.00

Agnes Demekech Hedlund med Mästerskapet
En svängig soulfylld R’nB­kväll!

Supportakt: Alma Lindström
Singer­songwriter från Skellefteå. Inspireras av indie och britpop, med stort fokus på text. Hittar stora förebilder i bland annat the Smiths och the Libertines. Släppte i januari debut­ singeln ”Wait” på Spotify, och mer musik väntas!

 

TISDAG 23 JULI 19.00

Peter Fjällström och Bergner/Holmström trio
En rutinerad och uppskattad kvartet som levererar jazz och latin av högsta kvalitet.

Supportakt: Hällgren/Holmström/Löfgren
Klassisk swing i modern form med inslag från andra genrer – egenskrivet och standards.

 

TISDAG 30 JULI 19.00

Context
Tolkar populärmusik ur ett kristet perspektiv både musikaliskt och berättarmässigt, inramat i en storslagen show.

Supportakt: Window Weather
Med grund i indie­, folk­ och popmusik spelar de egenskrivna låtar blandade med tolkningar av andra artisters musik. De har tidigare spelat bland annat som förband åt Lisa Nilsson och i mars 2019 arrangerade de välgörenhetskonserten KVINNA på Nordanå. Förra sommaren spe­lade Window Weather på Trästockfestivalen och återkommer även till sommarens festival.

Läs mer om detta i kommande Megafonentidningen 22 maj.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons