Annons
På Skellefteå Kraft Arena arrangeras Nordsken. Foto: Arkivbild

Händer i helgen 31/5-2/6: ”Nordsken, dinosaurie-utställning och barnens dag på travet”

NÖJE Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Annons

FREDAG 31/5

Jörn: En ursinnig kulturfestival i Jörn 24 maj – 6 juni. Ur frustration över att inte bli lyssnade på skapade folk i Västerbottniska Jörn kulturprojektet Lyssna på oss. Efter tre års kreativ process är det snart dags för ett crescendo i form av Ursinnig festival som genomförs 24 maj – 6 juni.

Skellefteå Kraft Arena: Nordsken är en hyllning till människors fantasi och påhittighet med fokus på spel, kultur och kreativitet. Det är en inkluerande fest där vi möjliggör individers vilda fantasier. Nordsken håller öppet från morgon till kväll fram till och med den 1 juni.

Norrvalla: I sällskap av 30 dinosaurier kommer du garanterat känna dig väldigt liten i närvaron av dessa jättar på Dinosaurs The Exhibition. Du kommer bli överväldigad av storleken och rösterna på Triceratops, Brachiosaurus och inte minst den respektfulla Tyrannosaurusen även kallad T-Rex. Utställningen hade premiär den 30/5 och håller öppet fram till och med augusti.

Rustique: Nattklubb, Fredagsklubben 30+. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, Bryggargatan bar, Grannen, O’Learys, Allstar, Scandic, Grannen Pub, Bishops Arms, , New GR och Old Williams håller också öppet.

Annons

LÖRDAG 1/6

Solbacken: Titta in i en polisbil, brandbil, ambulans, väktarbil och bärgningsbil som kommer på besök till Solbacken på Säkerhetsdagen. Barn kan köra minibilar, hoppa i hoppborg och klappa djur eller rida en ponny. 13.00-15.00.

Folkparken: I anslutning till Nordsken arrangeras livemusik på Folkparken. Metal, rock och alternativ musik kommer att presenteras på den legendariska scenen. Det här är någonting för dig som är över 18 år och som antingen deltar på Nordsken eller helt enkelt bara vill ta del utav riktigt bra musik.

Jörn: En ursinnig kulturfestival i Jörn 24 maj – 6 juni. Ur frustration över att inte bli lyssnade på skapade folk i Västerbottniska Jörn kulturprojektet Lyssna på oss. Efter tre års kreativ process är det snart dags för ett crescendo i form av Ursinnig festival som genomförs 24 maj – 6 juni.

Skellefteå Kraft Arena: Nordsken är en hyllning till människors fantasi och påhittighet med fokus på spel, kultur och kreativitet. Det är en inkluerande fest där vi möjliggör individers vilda fantasier. Nordsken håller öppet från morgon till kväll fram till och med den 1 juni.

Norrvalla: I sällskap av 30 dinosaurier kommer du garanterat känna dig väldigt liten i närvaron av dessa jättar på Dinosaurs The Exhibition. Du kommer bli överväldigad av storleken och rösterna på Triceratops, Brachiosaurus och inte minst den respektfulla Tyrannosaurusen även kallad T-Rex. Utställningen hade premiär den 30/5 och håller öppet fram till och med augusti.

Rustique: Nattklubb, Lördagsklubben 23+. Öppet till 02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Texas Longhorn, Grannen, O’Learys, Allstar, Scandic, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

SÖNDAG 2/6

Skellefteåtravet: På söndag arrangeras Barnens Dag i samband med travtävlingarna som startar 11:10. Hoppborg, gratis glass, tipstävling, ponnymys, godisregn och mycket mer! Leo och Sigge drar vinnare med finfina priser efter varje lopp!

Campus: Tina Thörner har 30 år bakom sig som globetrotter med världen som arbetsfält. 250 resdagar per år, fastspänd i högerstolen i livsfarlig rallyfart, omgiven av 99,9% män… Hur har hon orkat tackla förutfattade meningar, utmaningar och kidnappningar? Och hur hänger det ihop med hennes miljöarbete genom FIA Smart Driving Challenge? Kom och träffa Tina Thörner, Sveriges mesta rallyprofil, i en dialog om motorsporten och klimatet. Dialogen sker inom ramen för projektet Stolpe in för Stad och Land, som banar väg för ökad e-mobilitet genom fler laddplatser och ökad kunskap, i samarbete med Skellefteå Motorsällskap.

Bishops Arms: Varje söndag fram till sommaren är det åter dags för pubquiz. Quizmastern, Patrik Jonsson, ställer frågorna och gästerna försöker svara rätt och vinna fina priser.

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons