Annons
Foto: Skellefteå FF

FF-spelare läxläser, besöker äldreboenden och vandrar på stan

HÄLSA De aktiva i Skellefteå FF spelar inte bara fotboll under 2019.

Annons

Hela Spelaren är ett projekt som startades för att utveckla Skellefteå FF:s akademispelare utanför fotbollsplanen. Tanken är att om du utvecklas som person, så utvecklas du även som fotbollsspelare.

Ambitionen är att det i längden ska sprida sig till fler ungdomar i Skellefteå – även de som inte finns i Skellefteå FF:s organisation.

– Tanken är att dessa konkreta, handfasta handlingar ska göra så att vi pratar ännu mer värdegrundsfrågor i vår förening och i vår akademi, säger Jacob Stephenson, vikarierande projektledare i Skellefteå FF.

De som huvudsakligen är involverade i Samhällsinsatsen, som årets Hela Spelaren-projekt kallas, är de tre akademilagen U16, U17 och U19. Men även herrlaget deltar vid vissa träffar, precis som styrelsen och kanslipersonal.

– Vi blir fler och fler i föreningen som brinner för värdegrunds- och sociala frågor vilket känns jättekul, säger Stefan Hultman, värdegrundsansvarig.

Annons

Under 2019 arbetar man med tre huvudsakliga fokusområden i Hela Spelaren. Integration, värdegrundsfrågor och ledarskapsutveckling. Aktiviteterna går främst under kategorin värdegrundsfrågor, men även ledarskapsutveckling.

Aktiviteterna de sysslar med är läxläsning på Norrhammarskolans mellanstadie, aktiviteter på Regnbågens äldreboende och trygghetsnärvaro på stan på fredagskvällar.

– All respons hittills har varit positiv. Från föräldrar, spelare, ledare, äldreboende, Norrhammarskolan, Vintergatan, fältarbetarna, skolelever, boende på äldreboende, lärare, folk på stan. Även politiker som jag varit i kontakt med tycker att det här en jättebra grej, säger Stefan.

Om Samhällsinsatsen blir ett återkommande inslag på våren i Skellefteå är inte bestämt i dagsläget.

– Vår förhoppning är att det ska bli det, men att fler aktörer ska engagera sig så att aktiviteterna blir fler, bättre och mer meningsfulla, säger Stefan Hultman.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons