Annons

Sportcity växlar upp med ny lokal i city: ”Kommer att bli världsklass”

HANDEL Nu är det inte länge kvar innan Sportcity öppnar sin butik i de nya lokalerna vid torget i Skellefteå.

Annons

Det är till Handelsbankens gamla lokaler som den lokalägda butiken Sportcity, som tidigare höll till på Nygatan 55, har flyttat.

– Vi var trångbodda i den förra lokalen och hade slagit i taket gällande omsättning, så för att utveckla butiken behövde vi helt enkelt mer yta. Sen var den förra lokalen inte handikappanpassad och det var svårt att ta sig in med barnvagn. I den nya lokalen blir tillgängligheten mycket bättre, säger Bosse Hansson som driver Sportcity tillsammans med Håkan Öström sedan 2013.

Att Handelsbanken skulle byta lokaler fick de veta i april 2018 – och de kontaktade då fastighetsägaren direkt för att visa sitt intresse.

Annons

– Det var många som var intresserade av lokalen, men jag tror att det vägde tungt att vi är en lokal butik med lokala ägare, säger Håkan.

LAGOM STOR
Den nya lokalen har cirka 300 kvadratmeter butiksyta vilket är 100 kvadrat större än den tidigare.

– Den känns lagom stor för vår verksamhet. Nu får vi bättre med plats att exponera våra produkter och även utöka vårt sortiment, säger Bosse.

Framförallt ska ytan användas för att ge mer utrymme åt hockeyutrustning och outdoor-produkter.

– Det är de bitarna vi är bäst på, och nu ska de segmenten äntligen få den exponering de förtjänar, säger Håkan.

Hockeyn får stort utrymme i den nya butiken.

Hur resonerar ni kring att satsa på en ny fysisk butik i en tid när näthandeln växer?

– Vad vi kan se på olika platser i Sverige, och även utomlands, är att små nischade butiker klarar sig bra mot näthandeln. Samtidigt känner vi att Skellefteborna är duktiga på att handla lokalt och att de uppskattar servicen som vi ger, säger Bosse.

VILL STANNA I CENTRUM
Att flytta till ett handelsområde utanför centrum var aldrig aktuellt.

– Nej, vi tror att utbudet vi erbjuder, med kvalitativa premiumprodukter, passar bättre i centrum. Skellefteå har dessutom bra centrumhandel jämfört med många andra städer och vi hoppas kunna bidra till att det ska fortsätta vara så, säger Håkan.

Den nya butiken beräknas öppna nu i månadsskiftet februari/mars.

– Vi kämpar på för att få allt klart. Det är otroligt mycket jobb men även inspirerande, säger Bosse som ser positivt på framtiden.

– Vi hoppas att det här ska bli en trevlig butik för Skellefteborna med ökad tillgänglighet och synlighet, men med samma trevliga personal och goda service som tidigare.

Artikeln är en del av nya Megafonentidningen – läs
hela numret här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons