Annons
  • PRESSBILDAllan Svensson. BYLINE: PRESSSBILD/AXELÖBERGTT/WIRES OUT

Allan Svensson blir Mr Morfar i Skellefteå: ”Älskar att varva tyngre drama med komedi”

NÖJE Skådespelaren Allan Svensson ger sig ut på soloturné med humoristiska Mr Morfar.

Annons

För många är Allan Svensson sammankopplad till brevbäraren Gustav i hyllade “Svensson Svensson”. Serien lockade miljonpublik under tre decennier, med ett rekord på 3,4 miljoner tittare för ett enskilt avsnitt. Bara Kalle Anka och Melodifestivalen kan matcha det.

Men han är även känd som rävfarmarens son i Hedebyborna och aktuell i allt från serierna Maria Wern och Gåsmamman till nästa års julkalender som just nu spelas in tillsammans med Pernilla Wahlgren.

– Jag älskar att varva tyngre drama med komedi! Det har jag gjort under hela min karriär, säger Allan i ett pressmeddelande.

Annons

Något som är nytt är däremot den soloturné han åker ut på i år. Allan, som nyligen fyllt 67 år, ska stå ensam på scenen med prisade humormonologen Mr Morfar.

– Jag är inte intresserad av att improvisera fram en stand-up-show. Jag vill arbeta utifrån välskrivna manus och Mr Morfar är exakt vad jag är ute efter, säger Allan.

Allans solodebut kretsar kring de nya livsuppgifter som inträder när man blir äldre och de egna barnen kommer hem med sina barn.

–  Jag har faktiskt en svårartad åldersnoja. Kanske den här teateruppsättningen kan bli någon form av självterapi, säger Allan med glimten i ögat.

Till Skellefteå kommer Allan den 27 september för att uppträda på Nordanåteatern.

Artikeln är en del av nya Megafonentidningen – läs
hela numret här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons