Annons

Skellefteå Idrottsgala 2018: Här är alla vinnarna

NÖJE Lördagen den 27 oktober arrangerades Skellefteås första idrottsgala.

Annons

Idrottsgalan arrangerades på Verandan i Skellefteå där bland annat artisterna Rhys och Mimi Werner underhöll. Under kvällen delades även ett antal priser ut.

Vinnarna blev följande personer och idrottsklubbar:

ÅRETS KVINNLIGA IDROTTARE
Elin Johansson, Soo Shim Taekwondo.

Har fortsatt att deltagit på högsta världsnivå under året och vann sitt 12 SM-guld, vilket gör henne historisk. Guldet togs dessutom på hemmaplan.

ÅRETS MANLIGA IDROTTARE
Mattias Lindberg, Skellefteå AIK Friidrott

Väljer trots sina framgångar att vara kvar i Skellefteå AIK. Har haft en hög nivå och tog i somras Skellefteås första individuella SM-guld i friidrott sedan Birgit Bringslid 1991.

ÅRETS HEDERSPRIS
Bengt Forsell, Guldstadens Boxningsklubb

Har i nästan 40 år varit den drivande i Guldstadens Boxningsklubb med sitt lugn, sin värme och sitt stora engagemang. Har skapat en välkomnande atmosfär för alla.

ÅRETS ELDSJÄL
Ida Lindberg, Skellefteå Cheerleading

En oerhört hårt jobbande ledare som är den drivande bakom en förening där efterfrågan är stor. Har byggt upp cheerleadingen i stan och satt den på kartan.

ÅRETS LEDARE
Fredrik Asplund, Morön

Tog över ett lag som mer eller mindre byggdes om och lyckades leda laget till segrar i samtliga seriematcher. En fantastisk prestation.

ÅRETS IDROTTSPROFIL
Jan Kaiding, Skellefteå Squashklubb,

Har genom sitt enorma engagemang skapat två elitlag i Skellefteå, en fantastisk ungdomsverksamhet och stora internationella tävlingar till Skellefteå.

ÅRETS FÖRENING
Sunnanå SK

Driver TUSS–ett projekt för att få med unga tjejer som står utanför föreningslivet. Riktar också in sig på att integrera nyanlända. I projektet Vilja erbjuds alla flickor, oavsett förening, som vill träna mer och få en möjlighet att utvecklas.

Här kan du läsa vilka fler som var nominerade i respektive kategori »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons