Annons
Det blev succé för årets sommarteater Bröderna Lejonhjärta. Foto: Magnus Lindkvist

Efter succén med Bröderna Lejonhjärta – här är höstens program på Västerbottensteatern

NÖJE Nu har Västerbottensteatern presenterat sitt höstprogram 2018.

Annons

Det blev succé för Västerbottensteaterns sommarföreställning om Bröderna Lejonhjärta i år med en beläggningsgrad på 98%. Det betyder att 7 676 personer besökte Medlefors i sommar.

– Det var det finaste jubileumsfirandet vi kunde ha önskat oss. Vi är så tacksamma för all den publik som kom och tittade, säger Fransesca Quartey, VD på Västerbottensteatern.

För den som missade att se föreställningen så kommer en ny chans nästa sommar – men även fram till dess bjuder Västerbottensteatern på ett fullspäckat program. På tisdagseftermiddagen presenterades en rad föreställningar för media.

– Det känns jätteroligt. Jag är stolt över vad vi kan presentera i höst, säger Fransesca.

Dels kommer populära koncept som soppteater, gästspel och barnlördagar tillbaka. Ett av gästspelen står Sofia Södergård för i föreställningen Slick den 13 oktober.

– Det är en förställning med mycket dans. Det ska bli jättespännande att se och det är en sak som jag själv ser väldigt mycket fram emot.

En annan som besöker teatern är Mattias Alkberg med sin två timmar långa musikföreställning Alla är sämst.

– Han är ute på turné och ett av ställena han kommer till är Västerbottensteatern. Sist han var här var det knökfullt.

Matilda Kjellmor i KvinnORKAn. Foto: Patrick Degerman

Höstens två stora satsningar är KvinnORKAn och julföreställningen HasseåTages julafton. Den förstnämnda är en föreställning av och med Matilda Kjellmor som lyfter kvinnors berättelser genom vår moderna historia, med premiär den 1 november.

– Matilda har utgått från sig själv och även intervjuat kvinnor från tidigare generationer för att lyfta deras berättelser och sedan reflektera över framtiden, säger Fransesca.

HassåTages julafton har premiär den 17 november och spelas fram till jul. På scenen kommer åtta personer att finnas med i en scenografi som kan komma att se ut som en stad.

– Exakt hur vi ska bygga upp scenen kan jag inte säga än, men det ska byggas om en del. Det blir en kväll med härliga sketcher, humor, lek och sång – och efter pausen spelar vi berättelsen om Karl-Bertil Jonsson.

Nils Lundqvist är en av dem som är med i HassåTages Julafton. Foto: Patrick Degerman

En annan nyhet som förmedlades på presskonferensen var att teaterbiljetter från och med i höst även gäller som bussbiljett i lokaltrafiken.

– Vi vill så klart göra teatern ännu mer tillgänglig för fler, men även bidra till ett bättre miljötänk där det ska vara enkelt att ställa bilen och istället åka buss, säger Fransesca.

Hela höstens program från Västerbottensteatern kan du se här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons