Annons

De blev Årets Nyföretagare

Annons

Foto från prisutdelningen. Foto: NyföretagarCentrum

FÖRETAG På fredagen utsåg Nyföretagarcentrum i Skellefteå Årets Nyföretagare 2018.

Priset tilldelades BI Nordic – ett intressant företag som tar dataanalyser ett steg längre genom att lägga till avancerad analys i processen. Visionen är att bygga in intelligensen i lösningen och använda historiska data för att lära sig om framtiden.

BI Nordic AB startades 2016 av Micke Eriksson, Rickard Segerstedt, Lina Andersson, Anders Hedlund och Alf Sahlman. Alla har de en lång erfarenhet från telekombranschen. De kom till Gunilla Viklund, NyföretagarCentrum Skellefteå, 2015 och förberedde sin start. Sedan dess har det gått snabbt framåt.

Första årets bokslut visar en omsättning på drygt 3 000 000kr. Vinstmarginalen är god och bolaget har burit marknadsmässiga löner redan år ett. Nu har man anställt två personer och stora kunder knyts till bolaget kontinuerligt. Några av kunderna är Tutela, Vodafone, Boliden och Tieto.

Motivering:
 ”Årets vinnare ligger steget före i sin bransch, genom innovativa lösningar tränar de digitala system att förutse framtiden. Med stort engagemang, god kompetens och branscherfarenhet har fem personer tagit en affärsidé till att bli en självklar uppstickare på marknaden. Innovativa affärsidéer skapar tillväxt i Skellefteå och vi ser detta företag som en god förebild.”

Priset delades ut under fredagen av Maria Lidström, ordförande, NyföretagarCentrum Skellefteå, tillsammans med Mikael Staffas, President Boliden Mines.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons