Annons

Då öppnar nya restaurangen

Annons

Markus Richtmann, Ludwig Johansson och Mie Johansson i den nya lokalen.

FÖRETAG Nu är det klart vilket datum som den nya restaurangen Grannen öppnar. “Vi är supertaggade”, säger Ludwig Johansson.

Restaurangen Grannen kommer att ligga vägg i vägg med Stadskällaren på Storgatan i Skellefteå, och är en satsning Stadskällarens ägare.

– Vi har länge haft planer på att öppna ett ställe som kompletterar vår befintliga verksamhet. Vi har kollat på flera lokaler i Skellefteå men inte hittat någon passande förrän grannlokalen blev ledig, säger Markus Richtmann, en av ägarna.

Han poängterar att Grannen trots närheten till Stadskällaren är en egen restaurang med helt annat koncept och egen ingång.

– På det nya stället kommer vi ha fokus på hantverksburgare, flatbread och möjligen någon mexikansk rätt. Det ska vara ett ställe dit du kan gå vilken dag i veckan som helst och äta mat för 100-150 kronor, säger Markus och fortsätter:

– Trots den billigare prisnivån har vi dock, precis som på Stadskällaren, bara bra råvaror och aldrig något halvfabrikat. Vi lagar all mat från grunden.

FOKUS PÅ DRYCK
I konceptet ingår även fokus på dryck.

– Det kommer att finnas massor av öl på tapp, en vinkällare med goda viner och självklart även alkoholfria alternativ. Vi har även tagit fram en egen Burgaröl tillsammans med Sigtuna bryggeri, säger Markus.

Lokalen för Grannen är cirka 180 kvadratmeter med plats för 60-70 matgäster. Premiären är planerad till den 17 mars.

– Vi är supertaggade. Det här kommer att bli skitkul. Vi är ett tight gäng som ska driva verksamheten, säger Ludwig Johansson, blivande restaurangchef.

Artikeln publicerades i
senaste numret av Megafonen

Läs hela tidningen nedan:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons