Annons

Över 300 katter på Scandic

Annons

I år är det Norsk skogkattspecial på utställningen. Foto: Solkatten

NÖJE I helgen arrangeras en stor kattutställning på Scandic i Skellefteå.

Över 300 katter i 26 olika raser – fördelat på nära 200 utställare – väntas till Skellefteå i helgen.

– Utställningen är en mötesplats för kattägare att träffas och prata om katter. Samtidigt får besökarna även en inblick i hur vackra, trevliga och sociala sällskapsdjur katter faktiskt är. I år har vi Norsk skogkattspecial vilket innebär att det samlas extra många Norska skogkatter för att tävla. Så om någon är intresserade av rasen Norsk skogkatt så är detta ett ypperligt tillfälle att ställa frågor och titta på olika katter, säger Therese Bergvall från arrangerande föreningen Solkatten.

Katterna på utställningen kommer från hela Sverige, men även från Norge och Finland. Domare till tävlingen kommer från Sverige, Norge, Finland, Vitryssland, Polen, Tjeckien och Italien.

– Katterna tävlar efter en rasstandard som innebär att de ska se ut på ett visst sätt, men även vara väl preparerade, ha god hälsa och bra temperament. När katterna bedömts möts de bästa katterna i en final där några utses till Best In Show.

I år arrangeras utställningen i källaren på Scandic hotell.

– En kattutställning kräver stora öppna utrymmen och därför har vi haft svårigheter att hitta lämpliga lokaler. Vi har testat att arrangera på Scandic tidigare och det var lyckat, så när vi fick möjligheten igen så tog vi chansen. Scandic är också centralt vilket gör att vi hoppas på många besökare, säger Therese.

På lördag och söndag är besökare välkommen från klockan 09.00.

– Det man då kommer att se är så kallade grundbedömningar där katterna först bedöms enskilt och sedan mot varandra. Senare på eftermiddagen är finalen.

Det kommer också att finnas försäljare som säljer allt från kattsaker till smycken.

– Hela helgen går i Halloweens tecken så på lördag har vi en tävling där man kan rösta på det burskynke som är bäst halloweenpyntat samt att vi uppmanar utställare att klä ut sig, så klart i kattens tecken! Vi hoppas på en helg med många besökare, säger Therese.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons