Annons

Händer i helgen 27-29/10

Annons

I helgen arrangerar butiken The Local Store en stor fest inkluderande ishockey och efterföljande nattklubb på Klubb V. Foto: Arkivbild

NÖJE Musik- och danskonsert, Local Store-fest och jazz-föreställning. Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Fredag 27/10 2017

Anderstorpsalen: Populära Glenn Miller Orchestra återkommer nu till Skellefteå med en sprakande Miller Show. Orkestern turnerar flitigt i hela Skandinavien och Finland, Orkesterledaren Jan Slottenäs har omkring sig samlat flera musiker ur den absolut svenska jazzeliten. Dessutom medverkar de båda sångsolisterna Jens Berggren och Samuela Burenstrand.

Pingstkyrkan Skellefteå: Musik & danskonsert till förmån för Saint Annes skola i Uganda. Medverkande: Afrikansk kultur & konstutställning förening Mattias Lindqvist och Trinity Bandet Kingsley William Kingsley William dansgrupp Mångfaldskörprojektet Peace Ministry. 19.30 i Pingstkyrkan.

Verandan: Friday Live Night – en after work-inspirerad tillställning med underhållning. Ikväll Musikquiz med Tomas Lidström

Brygg CC: Nattklubb för de över 18 år. Fredagsbrygg 18+. Öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Scandic, O’Learys, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Lördag 28/10 2017

Folkets Hus Skelleftehamn: Från en barstol agerar och läser Svante Thuresson från Beppes bok, berättar om Beppes liv, sjunger Beppes texter till många av de kända låtar som Monika Zetterlund och andra gjort riktigt kända som ”Sakta vi gå genom sta´n” , ”Vad jag åt som barn”, ”New York”, ”Vinter i skärgår´n” etc. Claes Crona trio dvs  Claes Crona – piano, Hans Andersson – bas och Johan Löfcrantz – trummor finns bakom Svante. Föreställningen är i två akter med möjlighet till förfriskningar i pausen.

Nordanåteatern: Magnus Tingsek på Nordanåteatern! Det kommer bjudas på litet, stort, gammalt, nytt, mjukt, hårt, rakt, krokigt, fint och fult. En musikföreställning med Magnus Tingsek och Oscar Johansson helt enkelt!

Burträskarnas hus: Kören Gammbyssa med rötter i Burträsk och vokalensamblen Selinder & ACCJA från Luleå kommer att ha gemensam konsert: Västerbotten hjärta Norrbotten. 18.00 i Burträskarnas hus på lördagen. 15.00 på Nordanåteatern på söndagen.

Klubb V: The Local Store intar nattklubben med livemusik och garanterat mycket folk! Nattklubb 20+. Öppet 22.00-02.00.

Brygg CC: Nattklubb 30+. Öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

Scandic, O’Learys, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR och Old Williams håller också öppet.

Söndag 29/10 2017

Sankt Olovs Kyrka: Höstkonsert med Skellefteå kammarkör. Sköna varma hösttoner av bland annat Edward Elgar, Johannes Brahms och Wilhelm Stenhammar.

Bishops Arms: Varje söndag fram till jul är det pubquiz, tillsammans med Quizmastern Patrik J. Quizet startar kl. 19.00.

Burträskarnas hus: Kören Gammbyssa med rötter i Burträsk och vokalensamblen Selinder & ACCJA från Luleå kommer att ha gemensam konsert: Västerbotten hjärta Norrbotten. 18.00 i Burträskarnas hus på lördagen. 15.00 på Nordanåteatern på söndagen.

Nordanå: Jag har ett hav inom mig är en musikföreställning för barn (och vuxna med för den delen) där sångerskan, kompositören och arrangören Sarah Riedel sjunger ny musik med texter av Barbro Lindgren. Med sig på scen har hon några av Sveriges främsta yngre musiker. Föreställningen ger länets yngsta lyssnare möjlighet att uppleva jazz- och improvisationsmusik som är speciellt riktad till dem.

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons