Annons

Därför lägger de ner Röst

Annons

Pressbild från föreställningen Röst. Foto: Patrick Degerman

NÖJE Västerbottensteatern lägger ner föreställningen Röst.

Förra veckan meddelade Västerbottensteatern – bara två dagar innan premiären – att föreställningen Röst var uppskjuten.

Nu berättar VD Fransesca Quartey i ett uttalande att hela förställningen är nedlagd.

– Efter ett långt samtal med regissör och ensemble inser jag att produktionen Röst inte fått tillräckligt med avsatt tid och inte heller rätt förutsättningar för att dramatikern Johanna Emanuelsson, regissören Shari Sabel Strandmark och ensemblen som arbetade med produktionen kunde göra ett gott arbete. Jag tänker inte gå in på enskilda detaljer, bara säga att ansvaret för att det blivit så ligger helt på mig som konstnärlig ledare och VD för Västerbottensteatern, skriver hon och fortsätter:

– Vår idé om att med teater som hjälp skapa ett starkt möte med unga förstagångsväljare gjorde att vi satsade ända in i det sista och jag har inget annat än beröm för det konstnärliga teamet, ensemblen och Västerbottensteaterns personal. Jag är oerhört stolt över den lojalitet och uppställning som projektet haft bland våra anställda.

Föreställningen som beskrivs som ”höstens stora satsning på demokrati” skulle ha spelats i Skellefteå, för skolklasser och på turné i länet.

– Nu går vi vidare och ser över hur vi kan hålla våra åtaganden till våra beställare, skolorna, så att de får möjlighet att ta del av något annat på temat demokrati. Hur det skall se ut och när i tid det blir det vet vi inte just nu, men vi kommer att ringa till samtliga skolor personligen, skriver Fransesca.

De ska nu se över sina arbetsprocesser.

– Jag hoppas att något gott kommer att komma ut ur denna erfarenhet och att vi kan fortsätta göra det vi gör bäst – bra teater.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons