Annons
Arkivbild: Patrick Degerman

Fler åker buss i Skellefteå

Annons

Foto: Patrick Degerman

SAMHÄLLE Hittills i år har det gjorts nästan 60 000 fler resor i stadstrafiken jämfört med fjolåret vilket motsvararen ökning på över åtta procent.

Från och med januari till och med juli i år gjordes totalt 753 501 resor med Skellefteå buss. Det är 58 691 fler resor jämfört med samma tidsperiod ifjol och innebär en ökning på 8,45 procent. Det skriver Skellefteå Buss i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande siffror som stimulerar oss i arbetet framåt. Ju fler som åker med oss, desto mer kommer vi att kunna dimensionera upp vårt trafikutbud, säger Andreas Olofsson, vd på Skellefteå buss, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi ser att vår kommunikation om kollektivtrafikens fördelar, för både individen och miljön, ger genomslag i en större medvetenhet. Våra satsningar på digitala biljettlösningar uppskattas av resenärerna. Våra investeringar i en modernare fordonsflotta har gjort bussresandet mer komfortabelt, och vi har dessutom ytterligare tio nya bussar på väg in under hösten, säger Andreas Olofsson.

Även förra året ökade bussresandet.

– Under 2016 ökade bussresandet med 13 procent över hela året. Då hade vi en väldigt positiv höst. Efter den här sommaren ser vi potentialen i att både befintliga och nya resenärer väljer oss oftare, säger Andreas.

Läs också: Skelleftebuss byter namn till Skellefteå buss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons