Annons

Berättarvandringar i sommar

Annons

Kerstin Andersson som Anna Nordlander guidar i 1800-talets Skellefteå. Foto: Ted Logart, Visit Skellefteå

NÖJE För fjärde året i rad kan invånare och besökare i Skellefteå ta del av olika berättarvandringar.

Berättarvandringar arrangeras varje söndag hela sommaren.

– Berättarvandringar är ungefär som stadsvandringar, men som framgår av namnet är fokus mer på berättelsen och det behöver inte heller vara just i staden. Vi har också vandringar i Kalvträsk, på Pite-Rönnskär och cykelturer i stans utkanter, säger Enar Nordvik på Skellefteå kommun, som tillsammans med Skellefteå museum, Visit Skellefteå, Skelleftebygdens berättarförening samt företag och byaföreningar satt ihop programmet.

– På allmän begäran är det några populära vandringar som återkommer, som kyrkogårdsvandringen och cykelturen mellan broarna. Men det här med broarna gäckar mig, förstod inte hur Rolf hann med arton broar ifjol och än mindre hur han har fått in ännu en i år, säger Enar.

Två av de nya vandringarna i sommar står Kerstin Andersson för. Som Anna Nordlander guidar hon på engelska genom 1800-talets Skellefteå och det är också hon som för en timme förvandlar stans nyaste bostadsområde, Västra Eriksberg, till berättarnas stadsdel.

Du kan läsa mer om detta på berattarnasstad.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons