Annons

Tusentals turister övernattar

Annons

NÖJE I sommar kommer upp mot 1600 turister att övernatta på Medlefors Folkhögskola & Konferens i Skellefteå via ett samarbete med en europeisk researrangör.

– Det är ett fantastiskt tillskott av gästnätter under perioden maj-september då vi normalt sett har en något lägre beläggning, säger Martin Hedqvist, marknadschef på Medlefors Folkhögskola & Konferens, i ett pressmeddelande.

Det handlar om europeiska bussturister som kommer att tillbringa ett halvt dygn i Skellefteå. Det är en stor turoperatör som fattat beslutet att satsa på Medlefors efter att ha tagit del av marknadsföring av Skellefteå som besöksmål och anläggningens goda recensioner på internet.

På tisdag är det upp till bevis eftersom de första gästerna är turguider som ska bekanta sig med anläggningen och vad som erbjuds i form av kost och logi.

– Det är ett hårt och målmedvetet arbete som ligger bakom där förstås hela personalen gjort ett kanonjobb och gör detta möjligt. En laginsats helt enkelt, säger Martin och fortsätter:

– Vår ambition är nu att visa att vi och hela Skellefteå har mycket att erbjuda så att vi får fortsatt förtroende även kommande säsonger.

Turisterna kommer att övernatta på väg mot, och även på hemvägen, från det populära resmålet Nordkap. Förutom att övernatta kommer de också att äta middag och frukost på Medlefors. De första bussarna kommer redan den 23 maj.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons