Annons

Gratis parkering för resenärer

Annons

RESA Från och med den 1 juni blir det möjligt för alla resenärer som reser från Skellefteå Airport att parkera gratis. 

Det meddelar flygplatsen i ett pressmeddelande på fredagen. Erbjudandet gäller på den nuvarande charterparkeringen som därmed öppnas upp för samtliga resenärer. Införandet av gratis parkering är en del i Skellefteå Airports strategi att göra det mer attraktivt att flyga till och från Skellefteå och därmed i förlängningen bidra till regionens tillväxt, skriver de i pressmeddelandet.

– Med införandet av gratis parkering är förhoppningarna att locka ännu fler nya resenärer och därmed skapa ett brett passagerarunderlag för samtliga flygbolag på Skellefteå Airport, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

– Vi fortsätter att förbättra och stärka vårt erbjudande till och från Skellefteå och att göra livet enklare för våra resenärer, och gläds åt att det nu också blir gratis parkering i anslutning till flygplatsen, säger Anders Wahlström, försäljningschef SAS Sverige.

I och med Norwegians inträde under 2016 kommer Skellefteå Airport att slå nya passagerarrekord framöver.

– Att erbjuda resenärer gratis parkering på Skellefteå flygplats är oerhört generöst och underlättar betydligt för de som ska ut och resa. Med Norwegians dagliga avgångar till Stockholm Arlanda kan Västerbottenborna enkelt resa vidare både inom och utanför Europa, utan att behöva tänka på parkeringen, säger Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Gratis parkering kommer som nämnt att gälla på den yta som tidigare utgjorde charterparkering. Den terminalnära parkeringen där bland annat motorvärmare ingår samt korttidsparkeringen kommer som tidigare att vara avgiftsbelagd.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons