Annons

Händer i helgen 31/3-2/4

Annons

På lördag arrangeras Skellefteå Strongman 2017 där 18 starka män gör upp i tunga tävlingar. Foto: Arkivbild.

NÖJE Teater, konserter och nattklubbar. Här får du tips på vad som händer i Skellefteå den här helgen.

Fredag 31/3

Västerbottensteatern: I vattenskålen Skellefteå sprattlar Ellenor och Saga omkring, tampas med småstadens normer, sitt eget navelludd och arbetslinjens Sverige. Detta resulterar i en timmes humorshow fylld av personliga betraktelser, vassa sketcher och påstridiga alter egon. Fishtank Mama är en samhällskritisk humorserie – en blandning av film, teater och stand up. Varje del är helt fristående. Namnet anspelar på känslan av att leva i ett akvarium, en känsla som ofta infinner sig när man bor och verkar i en liten stad. Av och med Saga Eserstam och Ellenor Lindgren. Start klockan 12.00.

Verandan: Friday Live Night – en after work-inspirerad tillställning – med Leo Englund. Leo lägger fotbollsskorna på hyllan för en kväll och tar fram gitarren istället. Kom och lyssna på härlig musik och njut av god mat.

Verandan: I oktober 2016 gick Mindre Modiga Mäns bandmedlem Magnus Löfstedt bort i cancer. MMM återförenas nu i en spelning för låtskrivaren, sångaren och saknade vännen. För Magnus – Mot cancer arrangeras på Verandan den här kvällen. Konserten är slutsåld.

Brygg CC: Nattklubb #Fredagsbrygg 30+ med DJ Tony Zoulias. Öppet 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys, Tacobar, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Lördag 1/4

Skellefteå Crossfit: Strongman-tävling i Skellefteå där 18 män från halva Sverige tävlar i sex tunga grenar. Tävlingarna startar 11.00 och publik är varmt välkommen till lokalen på Maskinvägen.

Anderstorpssalen: Upplev en föreställning med ABBAs och Mamma Mias världshits med körerna Gammbyssa och Skellefteå kammarkör tillsammans med saxofonisten och ABBA-orginalmusikern Johan Stengård och producenten Magnus Ludwigsson på piano. Körarrangemang av Johan Landqvist och ABBAs basist och arrangör Rutger Gunnarsson. Start 18.00. (Spelas även i Burträskarnas hus kl 15.00 på söndagen)

Stiftsgården: Berättarkonsert med Thomas Andersson. Start 18.00.

EFS-kyrkan: Vårkonsert med Skellefteå Musikkår och solister. Skellefteå Musikkår under Ulla Lundqvists ledning bjuder på en trevlig och varierad konsert med musik alltifrån Beethoven och lite sakrala tongångar via Toto och afrikanska klanger till nutida pop. Start 19.00

Verandan: Runt 50 – nöjeskvällen för dig över 40 år. DJ Ingo levererar musiken som du känner igen.

Klubb V: Nattklubb 20+ med DJ Farokhi. Öppet 22.00-02.00.

Brygg CC: Nattklubb #Lördagsbrygg 20+, 22.00-02.00.

Carl-Viktor: Kvällens trubadurer underhåller från 22.00. Öppet till 02.00.

O’Learys, Tacobar, Bishops Arms, Bryggargatans Bar, New GR, och Old Williams håller också öppet.

Söndag 2/4

Nordanåteatern: Dans AB3 och Pepper´s Ghost. Dansföreställningen med häpnadsväckande uppfinningsrika kostymer och scenografi av Jenny Nordberg är ett föredömligt exempel på en banbrytande koreografi inom dansbranschen och hyllades av både publik och recensenter. Klockan 19.00 på Nordanåteatern. Arrangör är Skellefteå Riksteaterförening.

Burträskarnas hus: Upplev en föreställning med ABBAs och Mamma Mias världshits med körerna Gammbyssa och Skellefteå kammarkör tillsammans med saxofonisten och ABBA-orginalmusikern Johan Stengård och producenten Magnus Ludwigsson på piano. Körarrangemang av Johan Landqvist och ABBAs basist och arrangör Rutger Gunnarsson. Start 15.00. (Spelas även i Skellefteå hus kl 18.00 på lördagen)

För tips om utställningar och fler föreställningar – besök Visit Skellefteås kalender här »

Trevlig helg!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons