Annons

Klimatkompenserar till 100%

Annons

Opus
Opus Bilprovning SkellefteaAlf Wikström, Hanna Sunbom & Robin Björkstrand.

ANNONS Som första besiktningsföretag i Sverige är Opus Bilprovning nu 100 procent klimatkompenserat. ”Det innebär att vi till och med kompenserar för kundernas resor till besiktningen, säger Robin Björkstrand”, stationschef i Skellefteå.

Genom sin roll som besiktningsföretag är kontroll av utsläpp på fordon den viktigaste insatsen för att minska den miljöpåverkan som trafiken står för idag – men Opus Bilprovnings engagemang för miljön stannar inte där.

Från och med i år klimatkompenserar företaget för hela sin verksamhet in i minsta detalj.

– Det innefattar allt som går att härleda till den tjänst vi utför. Allt från våra egna utsläpp till kundens resor till besiktningen, avfallshantering, tjänsteresor och underleverantörer, förklarar Robin Björkstrand på Opus Bilprovning i Skellefteå.

Hur vet ni hur långt era kunder har kört till er?

– För att ännu bättre kunna uppskatta hur långa dessa resor faktiskt är kommer vi under året att genomföra utökade kundundersökningar som används i kombination med de data vi redan har från bland andra Transportstyrelsen, branschen och våra tidigare undersökningar bland kunder, säger Robin.

Opus Bilprovning har valt att klimatkompensera i skogsprojekt i Bolivia och på Fiji som står under opartisk granskning från bland annat FN.

– Båda projekten bidrar till att skydda hotad skog i områden som är otroligt viktiga för världens biologiska mångfald och som dessutom har mycket värdefulla vatten- och timmerresurser.

Är det inte att ”köpa sig fri från ansvar” att klimatkompensera era utsläpp?

– Självklart så försöker vi i första hand minska alla våra egna utsläpp så mycket som det går, men som du förstår så är det en omöjlighet att komma ner till noll. Därför tycker vi att det är en bra lösning att kompensera för de kvarvarande utsläppen, säger Robin.

Hur jobbar ni på lokal nivå för att sänka utsläppen?

– Vi ska vara föredömen och göra det vi kan. Det kan vara små saker som att använda oss av LED-lampor, miljövänliga kaffemuggar, se till att ventilationen fungerar och att inte skriva ut onödiga papper – men även att minska till exempel tomgångskörningen vid besiktningar.

Robin välkomnar Opus Bilprovnings miljösatsning.

– Vi är ett stort företag som gör miljoner besikningar varje år. I och med att vi gör de här förändringarna så gör det faktiskt skillnad. Kunder som besiktar sitt fordon hos oss bidrar till en bättre miljö och en bättre framtid för många, säger Robin.

 

Opus miljöengagemang:

– Genom att beräkna sina utsläpp av växthusgaser, minska dessa och sedan kompensera för resten är Opus Bilprovning klimatneutralt från och med 2016.
– Opus Bilprovning har valt att bidra till skogsprojekten ArBolivia och Nakau som står under opartisk och systematisk granskning.

 

Opus Bilprovning i Skellefteå

Skellefteå Södra (Plåtvägen 2) och Solbacken (Servicegatan 27 vid Degermyran)

Hela denna sida är en annons från Opus Bilprovning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons