Annons

Vill bygga strandnära hus

Annons

HamnvikenHusen är planerade att bli cirka 85 kvadratmeter med möjlighet till loft och ha stora fönster mot havet. Illustration: Johan Fjellström, Arkinova Arkitekter Umeå

BOSTAD Nära stranden i Gullsand utanför Östanbäck vill det nybildade fastighetsbolaget bygga bostäder. ”Moderna hus som exteriört flörtar med äldre tidens sjöbodar och båthus”.

I söderläge, någorlunda skyddat i viken och med utsikt över öppet hav ligger tomterna där Hamnviken Fastigheter vill bygga bostäder.

– Det är minst sagt ett tilltalande läge och vi hoppas även att det kommer att bidra till en fin siluett för de som kommer med båt från havet, berättar Andreas Philipsson, projektledare, som tillsammans med byggaren Erik Lövström och arkitekten Johan Fjellström tagit fram de första planerna.

– Det är viktigt att säga att de bilder som syns här är en vision för hur det ska bli. Detaljplansprocessen har just kommit igång och vi har nyligen inlett en dialog med närboende, säger Andreas.

Klart är att marken där de vill bygga husen ligger innanför LIS-området – landbygdsutveckling i strandnära lägen – och kan göra det möjligt att bygga nära havet.

– Vår plan är att området ska fördelas med ett första led av strandnära tomter, och ett antal tomter i bakre led. Totalt kan det röra sig om tio till tolv tomter, men det är mycket som ska utredas först gällande vägar, vatten, avlopp och placering, säger Erik.

Läs hela artikeln i ny Megafonentidningen (sida 25):


hamnviken

Exteriört har inf luenser hämtats från äldre tidens sjöbodar och båthus. Illustration: Johan Fjellström, Arkinova Arkitekter Umeå

hamnviken

Klicka på bilderna för att se dem större.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons