Annons

Musik för en god sak

Annons

Sara HolmströmSara Holmström. Foto: Pressbild

MUSIK Skelleftebon Sara Holmström släpper sin tredje singel i en del av välgörenhetsprojektet ”On The Mend”.

”On The Mend” är ett välgörenhetsprojekt startat av Mats Johansson från Umeå hösten 2014.

– Det startade när min fru Jeanette fick bröstcancer för andra gången. Hon har hittat styrka i musiken och framför allt Foo Fighters musik, vilket inte visade sig vara unikt. Många av artisterna som deltagit i projektet har samma erfarenhet av styrka och hopp från musik och inte helt sällan just Foo Fighters, säger Mats.

Initiativet resulterade i ett dubbelalbum som kom ut i april 2015 och en cancergala i Umeå.

Under 2016 kommer On The Mend ge ut en ny skiva och göra en ny cancergala – i Skellefteå den 5 januari på Verandan.

– Min fru är från Skellefteå och vi har många vänner där. De har legat på om att vi borde göra detta vilket vi gärna gör.

En av artisterna som kommer att uppträda är Sara Holmström från Skellefteå. Idag släpper hon sin nya låt som kommer att finnas med på det nya albumet.

– Låten är en pop-ballad som hon skrivit själv och som handlar om förlusten av hennes ofödda son. Låten heter ”Du finns kvar”, säger Mats.

Med på galan i Skellefteå kommer även dessa artister vara med: Hilda Heller, Karin Risberg, Three Minute Madness, Nammaláhpan, On The Mend Band med Jeanette Haglund och Camilla Nordgren, Tom Lizzy, Magnus Olofsson, Wunderbaum, Three D (de kollar just nu schemat – de kommer om det inte är någon större krock), Oliver Bohman, Vi heter Ja!, TungKung och Sanna Stuardo.

– I Skellefteå kommer några låtar från både den nya och gamla skivan att vara med men inte helt säkert i samma version. I övrigt har artisterna rätt fritt fått välja låtar men det blir en blandning med originallåtar, Foo Fighters-låtar och andra covers och tolkningar, säger Mats.

 

Lyssna på Sara Holmströms låt här:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons