Annons

Bröderna Henrys är tillbaka

Annons

Bröderna Henrys revyThomas Löfgren, Mats Bohman och Bengt Öhman gör comeback på revyscenen.

NÖJE Delar av gänget som låg bakom Lövångersrevyn gör comeback efter nyår.

I februari 2011 spelades den sista föreställningen av Lövångersrevyn efter att ha varit ett återkommande inslag i Skellefteå i över 30 år – men nu gör delar av gänget comeback på revyscenen.

– Lövångersrevyn la vi ner för fem år sedan så det är ingen comeback för Lövångersrevyn. Däremot är det en comeback för några av figurerna som figurerat i Lövångersrevyn, säger Mats Bohman

På trettondagsafton, den 5 januari 2016, är Bröderna Henrys med flera tillbaka på Nordanåteatern med föreställningen ”Svarttjärns bryggeri – vägen mot 80 invånare”.

– Det sprattlar i benen igen och det är en fantastisk känsla att återigen få beträda Nordanåteatern under våran mörkaste månad då vi alla behöver få umgås och skratta, säger Mats som får sällskap på scenen av revyrävarna Bengt Öhman och Thomas Löfgren som kommer att dyka upp med flera kända rollfigurer som Henry, Gunder, Slip-Sten och Sven-Ture.

– Sen spetsar vi upp det med några skönsjungande brudar från Svarttjärns vänort Lerum som ligger i Göteborg. Det är Fröken Signe, en grymt duktig showgrupp som vi integrerar i showen och visar upp för Skellefteåpubliken.

Utöver det kommer Roland Gerkman att bidra med roller och Jörgen Sundström är kapellmästare. Ted Kjellson och Mattias Sjöstedt ingår i teamet som kreativa inspiratörer kring scenografi, film, regi och nytänk. Peter Fjällström deltar med idéer och kommer att ha en egen afterrevy-show på Stadshotellet.

– Målsättningen är att göra en riktigt bra och rolig show som både ska roa och oroa. Vi gör den i revyformat eftersom vi tycker om att jobba med lösnummer, säger Mats.

Föreställningarna spelas 5-24 januari och biljetter börjar säljas den 14 november.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons