Annons

Ny scen på Trästock

Annons

megatronicsFoto: Pressbild

NÖJE SM-mästare och Londonbaserad dj blir det sista som presenteras till Trästockfestivalen och knyter ihop säcken för årets upplaga.

Nytt för i år är den femte scenen på området – Silent Disco. Båda festivaldagarna kommer besökarna kunna dansa loss till lokala DJ-förmågor som vi toppar med ett avslutande set med London DJn Megatronic.

Dessutom är vi glada över att få presentera årets program för Konsttältet som i år förutom konstutställning kommer att bjuda på b.la spoken word och konstnärssamtal varav Poetry SlamSM-vinnarna Förenade Förorter blir ett inslag. Detta skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Megatronic
Megatronic har gått från singer/songwriter via fransk-brittisk electropop till samarbete med svenska producenten och musikern Marcus Price. Meganes färgfulla lyrik med toner från London tillsammas med DJ Marcus Price’s knivskarpa klubb-bangers, sin futuristiska hip hop och gangster trance har skapat dom ett namn. Nu kommer Megane hit för att spela silent disco på Trästockfestivalen.

http://megatronicuk.com
Övriga akter i Silent Disco-tältet:
OmniCorez, Johanna Gudmundsson, Nexotic, Young & Fresh, Gaze, NorthBeat, Moa Markgren .
Spoken Word: Förenade Förorter
Missa inte Sveriges just nu viktigaste poeter; Per Butènas, Elise Ekmen, Sabrina Ibenjellal och Simon Matiwos. De är laget Stokholms Förenade Förorter som vann Poetry slam­SM i maj 2015. Simon Matiwos vann också den individuella tävlingen och är korad till Svensk mästare 2015.

Förenade förorter är en plattform för kulturorganisering och social mobilisering på gräsrotsnivå som grundats av poeterna Saman Sokhanran Faramarxi, Amer Sarsour och Bipasha Huq. Under våren arrangerade Förenade förorter, bland mycket annat, workshops i spoken word samt deltävlingar och uttagningar till Poetry Slam­SM. Laget Stockholms Förenade Förorter (Per, Elise, Sabrina & Simon) består av vinnarna från dessa respektive deltävlingar.
Spoken Word: Amanda Nilsson
Det sägs att en enda bild kan säga mer än tusen ord, men vad gör man när inte ens det räcker till? Amanda Nilsson, i huvudsak fotograf, tar till poesin och kraften i det verbala tonerna för att uttrycka det som inte riktigt går att förklara på något annat sätt. Det handlar om att våga, om att älska och om att krossas så pass mycket att det enda som får dig att läka är att resa dig upp på scenen och skrika ditt hjärta rakt ut. Innan allting exploderar och brinner upp inom dig.
Spoken Word: Cornelia Lindgren
Ibland är det väldigt svårt att se på sig själv utifrån, ur ett perspektiv där jag ska beskriva mitt eget framförande utav min poesi. Hemma i min säng då jag satt och klurade och luktade på min burk med spiskummin som luktar sååå gott så slog det mig vad det skulle bli. “En stark personlighet som är kryddig, varm och en aning bitter. Förväxla absolut inte med vanlig kummin”

Spoken Word: Lo Lindström
Poeten och Västerbottensbarnet som int går att ignorera. Texterna kommer från hjärtat och slår i magen, kampen för Norrland och feminism genomsyrar allt. På rappa ord, dialekt och rim påverkar den med hårda ord i mikrofon. Lo är en demonstration var dag, orden är till för att höras.
Spoken Word: Malin Frimodig
Malin Frimodig är namnet mitt och jag har den senaste tin’ främst pysslat och pusslat med spoken word. Ord för mig är rytm och rim och ett sätt att hantera allt det där som snurrar min värld. Det har sagts mången gång att vi inte kan äga jorden men att vi definitivt kan äga orden. Det var nog dagen som jag insåg det som jag också började berätta.
Spoken Word: Sanna Hedlund
Sanna Hedlund är vad du får när du blandar frustration och ilska med såpbubblor och glitter. Hon är estradpoet och hennes poesi brukar beskrivas som snuskig och bitter, men även nördig och hoppfull. Själv anser hon sig vara en blandning av Sailor Moon och en T-Rex. Nu återvänder hon till sin hemstad, där allt började.
Spoken Word: Nasteho
Hon svänger mellan politisk aktivism till lilla jagets kamp. Spoken word artisten, battlaren och rappare Nasteho, lockar till en eftermiddag där vardagliga känslor plötsligt vibrerar och ord ekar ända in i själen på besökaren.

Konst: Jessica Marklund
Jessica Marklund har ritat och målat så länge hon kan minnas. Mest gillar hon att göra stora akvareller i starka färger. Hon målar för att det är så himla roligt och hoppas att andra ska känna samma glädje och energi av hennes bilder som hon själv gör när hon skapar dom!
Konst: Nils-Olov Ahlgren
Nils-Olov Ahlgren – Noah – en helt vanlig svensklärare som helst målar i kaffe och broderar monster. Som en utstickare i KonstStig Noah – en utställning i centrala Skellefteås affärer, barer och caféer – gör en gitarr ett gästspel på Trästockfestivalen.
Konst: Elbe Wallin
Elbe Wallin är född 1996 och uppväxt i Skelleftehamn. Hen skapar främst bilder i akvarell och tusch. Bildvärlden rör sig någonstans i en dröm mellan realism och saga, där symbolik och naturens slump byter av varandra. Utöver den självständiga konsten jobbar Elbe för närvarande på barnboken “Elis ryggsäck” som kommer att ges ut via Vombat förlag hösten 2015, samt på ett mer framtida illustrationsarbete som fortfarande är hemligt.
Konst: Malin Östlund
Malin Östlund är född -72 i Skellefteå, Västerbotten där hon fortfarande bor och utövar sitt konstnärsskap. Malin har tecknat och målat hela livet och har sedan sin första soloutställning 2010 deltagit i flera jurybedömda, samlings och separatutställningar. I Malins konst möts ofta glada känslouttryck med runda kvinnliga former.

Färgerna är starka och energifulla och man ser tydligt kärleken för färgkontraster och mjuka formerna i hennes målningar och skulpturer. Hon blandar och utforskar ofta olika tekniker och medium, oftast alltid med kvinnor som motiv. Malin beskriver sina kvinnliga karaktärer som starka, fria och inspirerande personligheter.

Konst: Seba Mahmood
Seba Mahmood är en irakisk konstnär och lärare. Bakom sig har hon flera konstnärsexamen samt utställningar i Baghdad, Stockholm och Skellefteå. Till Trästocksfestivalen kommer hon med sin konst som är inspirerad av allt hon mött i sitt liv och för att samtala om konst med besökare och konstnärer.
Konst: Jonathan Öström
http://www.jonathanmadethis.com
Konst: Pauline Iraz

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons