Annons

Netflixtips: The Short Game

Annons 

FILM För att en dokumentärfilm ska vara bra krävs endast en bra story, sen kan det handla om vad som helst för att det ska vara intressant.

Detta är något jag lärde mig när jag lite motvilligt slog på denna film om barn som är duktiga golfspelare. För hur kul låter det? Barn som kan spela golf?
Inte så speciellt. Men när man väl börjar titta, och man får lära känna dessa karaktärer och följa med dem i med- och motgångar, uppstår magi.

The Short Game är en humoristisk och otroligt snygg dokumentär där vi följer en handfull kids från världens alla hörn som likt ett tusental andra samlas för det stora världmästerskapet i Pinehurst, North Carolina – för golfare i sjuårsåldern.
Vi får en inblick i deras familjerelationer, sjuka talanger, deras fanatiska intresse som i princip tar kål på föräldrarnas ekonomi, samt en läxa i såväl vänskap som sportmannaskap.

En väldigt lättsmält och hjärtlig dokumentär som jag kan rekommendera till alla. Tror att den kräver Netflix amerikanska utbud, men det kan man enkelt fixa ifall man inte redan har det.

Mitt betyg: 4/5
IMDb: 7,6

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons