Annons

Ny konsertserie i Skellefteå

Annons

Hästpojken
Foto: Annika Berglund

Nöje SKELLEFTEÅ Först ut är Hästpojken på Coasters.

”Ta bort stora scenbyggen, påkostade ljusshower och ljud så tungt att väggarna vibrerar.
Kvar är musiken. Utan krusiduller. Bara musiken, så nära som att den satt i knäet på dig. Plötsligt framträder fler nyanser, toner du tidigare inte hört.”

Så skriver kulturföreningarna Mullberget och Humlan i ett pressmeddelande.

Avskalat är en serie konserter som handlar om just det. Om att plocka bort allt överflöd och fokusera på kärnan: musiken.

– Under Avskalat kommer du att få möta bekanta artister och melodier utan extra allt. Och du får möta dem i både Skellefteå och Umeå, då Avskalat är ett samarbetsprojekt mellan Kulturföreningen Mullberget och Umeå Kulturförening Humlan, skriver de.

Först ut är Hästpojken den 4 december på Coasters i Skellefteå.

– Hästpojken slog igenom med skitiga låtar som Caligula och Shane McGowan, och deras livespelningar var lika kaotiska som energifyllda. Nu, tre album senare, har bandet hittat en mer välpolerad och poppig ton med låtar somSommarvin och Samma himlar. Det är svensk pop tydligt poststämplad i Göteborg, som träffar rakt i hjärtat. Nu kommer Martin Elisson och Adam Bolméus till våra breddgrader, och med sig har de musiken och ett och annat akustiskt instrument. Mer behövs inte.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons