Annons

Fredagssoppa!

Annons

Ja, det är mycket soppa nu..

Den här soppan är en perfekt soppa för festligare tillfällen! Om du vill ha den som huvudrätt eller förrätt går lika bra.
Grym hur som helst.
Vill du så sätter du i drygt ett glas vitt gott vin i den när du kokar musslorna och vill du så struntar du i grädden.
Gott!

~

FiskochSkaldjurssoppa

Fisk & Skaldjurssoppa för 6
—————————————————–
Den här soppan äts helst direkt. Om du behöver värma upp den så gör det ytterst försiktigt så inte skaldjuren blir sega.

 

400g laxfilé
400g vit fisk (torskrygg, hälleflundra, gös eller annan)
1 nät blåmusslor (ca 1 kg)
500g oskalade färska räkor
några havskräftor eller signalkräftor
1 lök
1 morot
1 msk tomatpuré
rapsolja
1½ l vatten
2 fänkålstånd
ett knippe salladslök eller purjolök
2 klyftor vitlök
1 röd chili
1 citron, saft och skal
2 dl grädde (kan uteslutas)
persilja

1.Skala räkor och kräftor och spara skalet.
2.Skär gul lök och morot i stora bitar.
3.Hetta upp en stor kastrull och häll i lite olja.
4.Fräs lök, morot och skal en stund. Sätt i tomatpuré och fräs en stund till.
5.Häll på vatten så det täcker allting och låt koka 10 minuter. Sila och spara buljongen i en skål..
6.Under tiden det kokar strimlar du fänkål, salladslök, finhackar vitlök och skivar chili. Rengör blåmusslorna, skär lax och den vita fisken i stora kuber
7.Hetta upp lite olja i kastrullen och lägg i alla grönsaker. Fräs en stund innan du lägger i alla blåmusslor och sätter på locket ett par minuter tills blåmusslorna öppnat sig.
8.När de gjort det häller du i buljongen. Låt koka upp innan du lägger i fisken.
9. Sjud försiktigt några minuter och när fisken är klar smakar du av hela soppan med grädde, citron och hackade färsk persilja.
~

Ha en skön fredag!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons