Annons
JohnossiNöje SKELLEFTEÅ Trästockfestivalen släpper ytterligare 14 akter.">

Johnossi spelar i Skellefteå

href="http://www.megafonen.nu/noje/johnossi-till-trastock/">Johnossi Nöje SKELLEFTEÅ Trästockfestivalen släpper ytterligare 14 akter.

Annons

Johnossi
Foto: Pressbild

Nöje SKELLEFTEÅ Trästockfestivalen släpper ytterligare 14 akter.

Idag, onsdag, presenterade Trästockfestivalen ytterligare artister till sommarens festival som arrangeras 18 – 20 juli:

Johnossi
Sen debuten 2005 har John Engelbert (gitarr, sång) och Ossi Bonde (trummor) hamrat, riffat och svettat sig fram till den absoluta framkanten av svenska rockband. Med det tredje, guldsäljande, albumet ”Mavericks” (2010) nådde duon en ny nivå. Albumet belönades med priser på såväl Grammis som P3 Guld och innehöll platinasingeln ”What‘s The Point” som blev en av 2010 års mest spelade låtar på radio och låg på trackslistan i 25 veckor.  Nu, tre år senare, är det dags för uppföljaren.

 

General Knas
Generalen föddes 1978 och växte upp i en obetydlig by vid namn Warmeholla, belägen i en håla bland åkrarna i Svalövs kommun där myllan är som djupast i Skåne. Ur musikalisk synvinkel hände det inte mycket spännande åren ute i myllan. En inspelad men försvunnen freestyle från 1993 på instrumentalen av Dr Albans No Coke är väl det ända nämnbara.

I gymnasieåldern flyttade Ivan till Lanskrona, staden som sedemera gjorde honom till Generalen, och hamnade i samma klass som Sture. Sture var trummis i PUGINS, Projekt Utan Gränser I Nordvästra Skåne. Det var progg, punk, reggae, ska och annan rebellmusik. Generalen steppade in och greppade micken och har inte släppt den sen.

http://generalknas.se

Samling
Samling är gruppen som inledde med att ta en gruppbild innan man ens repat tillsammans. De flesta av de många bandmedlemmarna lärde därefter känna varandra medan man mödosamt tråcklade ihop låtar till 2011 års debutalbum ”När mullret dövar våra öron blir vi rädda”. Vissa i Stockholmsbandet lärde sig spela sina instrument under samma process.

Föga överraskande uppstod det musik med många ansikten. Till frontpersonen Max Groundstroems grundvision lades ett halvdussin andra. Vissa stämplade den som nyprogg, andra nöjde sig med att konstatera att det var länge sedan – om någonsin – ett svenskt band så euforiskt kombinerade åsikter med groove. I slut- änden blev det svensk rockmusik från någon annanstans.

http://www.samlingmusic.com

Cleo
Det är den 25-åriga rapparen och sångerskan Nathalie Missaoui som står bakom namnet Cleo. Hon har rappat och släppt musik från skapandet av RANDOM BASTARDS runt millenieskiftet, men släppt som CLEO sedan 2007. Denna Umeå rappare har fått lovord allt från Ametist Azordegan,SR Metropol, P3 till Dagens Nyheter, och för två år sedan vann hon Guldäpplet – ett pris på 30 000 kr för sin musik och inspiration.

Cleo har under åren släppt en EP och flera singlar och hösten 2011 kom första debut albumet ”Left The City Burning”. Hon har gjort sig känd på att vara en av landets bästa liveakter. Tillsammans med hennes band och sångerskan Kristin Amparo har hon fått scener att gunga i över två år. Den senaste singeln med tillhörande videon ”Say I Don´t” är en skön uppvisning på deras energi.

Vera Vinter
Det finns ingen textförfattare av rang som inte målar med orden. Men nästan alla målar inre landskap, även när de använder sig av yttre miljöer och attribut. Vera Vinter gör tvärtom. Hennes texter är som tavlor eller fotografier som får dig att stanna i steget och bara titta.

Vera är från Stora Lappträsk i Norrbotten. En hel del är hämtat därifrån. Det är inte New York, London, Paris eller Stockholm. Det är ingen metropol. Ingen rusningstrafik och inga klubbar som stänger i gryningen. Ingenting av allt det där som skildras överallt och precis hela tiden.

Alonzo & Fas 3
Michael Alonzo, som tidigare frontat KSMB och Stockholms Negrer, bryter en lång tystnad med besked! Hans nya band Alonzo Fas 3 kickade igång 2012 med singeln ”Dansa som en fjäril” och ”Inte ett ord till” som släpps på Ny Våg. 2013 den 19:e april släpptes singel nr 2, ”Matilda” och ”Fattiga och vackra flickor” på Blue Fin Records/Sony Music.

Tjuvjakt
I källaren under den lokala ICA-affären ligger ”Jaktstugan”. Där håller det mytomspunna rapkollektivet Tjuvjakt till. Tjuvjakt består av Olle Grafström, Jonathan Holmquist, Arvid Lundquist och Jesper Swärd. Med Jonathan och Olles innovativa beats samt Jesper och Arvids pricksäkra rap utgör de en enhet av högsta rang. Att tillintetgöra wacka MCs har fram till nu varit en hobby men för att ha råd med baksnus och kaffe har de nu sålt ut sig och signat med EMI. För Tjuvjakt har jaktsäsongen bara börjat.

Duellen
Duellen framkom på den svenska pop scenen under 2011. Bandets andra singel, Fabriken, spelades på P3 (Svenska Radio) och fick positiva recensioner på musik bloggar. Duellen kombinera en himmelsk synth och gitarr med rytmiska basgångar och trummor, men ändå behålla en stark vikt på texter och sång.

Karma
Via pojkrummet, ut i Asien och Europa och tillbaka till hemmaplan igen. Karma är barndomskompisarna som började med att förädla den svenska trallpunksvågen på 90-talet innan metal genren innebar både turnéer i Europa och försäljningsframgångar i Japan. Idag är cirkeln sluten. Färgade av sin historia kombinerar Karma kommersiellt tung gung med svenska, orädda textrader som träffar mitt i hjärtat. Kompetenta musiker med en förkärlek till melodier som fastnar vid första lysningen. Daniel Wilén, Arvid Backlin och Fredrik Forsfjäll har spelat tillsammans i snart 20 år.

Oh Jonathan
Äntligen har denna finstämda dynamiska duo nått solens ljus. Med rötter från Norrlands olika hörn och år av vänskap bakom sig så tolkar dessa två töser livet i text och musik. Musikaliskt bjuder de på allt från djup melankoli till den gladaste gladpop med de återkommande trallvänliga slingorna som en tydlig röd tråd i sitt sound. Var redo för en fantastiskt trevlig stund helt enkelt.

Nicaragua
Normal.dotm 0 0 1 82 470 Trästockfestivalen 3 1 577 12.0

Nicaragua är förutom ett land någonstans i Centralamerika, även ett band någonstans i Västerbotten. Ett band vars mål är att med musiken som medel erbjuda ett gratis alternativ till allt vad rymdresor, djungelexpeditioner och andra kostsamma nöjen heter, detta helst på så många olika instrument som möjligt. Låter det som din kopp te är du välkommen att med slutna ögon och öppna sinnen delta när Nicaragua under Trästockfestivalen styr den astrala skutan bort från verklighetens bingolotter och cykelhjälmar, och in en dimma av fraktaler, flageoletter och melatonin.

Band från Kulturföreningen Mullberget

Wretching Obscent
Dödshårda groovy metalcorebandet Wretching Obscent kommer till trästock för att röja. Se till att ta plats för att få ett smakprov av vad Skellefteås ungdomsmetal har att erbjuda!

Band från Kulturföreningen Mullberget

Ball & Chain
Distad gitarr, mullrande bas, smattrande trummor och sång som folk känner igen. Det är vi, och vi är tillbaka för att stanna. Vi är kortfattat ett alternativt rockband från Skellefteå med influenser från allt som är bra.

Band från Kulturföreningen Mullberget

Capital Vices
Capital Vices bildades i Skellefteå år 2011. Bandet spelar modern rock med inspirationer från Shinedown, samt äldre rock. Om ni gillar tunga gitarrkomp med akustiska inlägg och härliga melodier är det ett band ni inte bör missa!

Band från Kulturföreningen Mullberget

För att se alla artister, besök Trastockfestivalen.se »
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons